Ето го протокола на д-р Ботев за домашно лечение на COVID-19

Ако и когато протокола на д-р Ботев се окаже, че не помага може да опитате нашата препоръка за оцеляване от Ухан коронавирусът, (ККП-вирус)

Хематологът д-р Чавдар Ботев, който се занимава с коронавирусната инфекция почти от началото - от първите случаи у нас, даде схема за домашно лечение при възникване на инфекцията. Най-общо тя включва един медикамент и няколко хранителни добавки, но най-важното - медикът набляга на дихателните упражнения и т.нар. пронинг за добър дренаж на белия дроб, който още колегите му в Китай през януари обявиха за успешно.

"Това са само препоръки, които всеки може да консултира с когото си иска, защото става въпрос за лекарства, които се изписват от лекар. Въпреки това смятаме, че е важно да ги споделим. Между вас вече има хора, които се лекуват по тази схема и които приканваме да споделят преживяванията си след като оздравеят", уточнява д-р Ботев. 

А. Профилактика за възрастни
(1) Пробиотик BioBi (българско производство) всеки ден – 1 капсула от 100 милиарда лиофилизирани бактерии.
(2) Бромхексин за петнадесет дни с почивка един месец и започване отново – 3х2 таблетки от 8 мг или 3х1 ако не понася терапията добре. За пациенти със сърдечни заболявания 2х1 табл.
(3) Корекция след измерване на витамин Д с крайна цел 75 нано грама на литър.
(4) Хранителни добавки: Селен и Цинк (желателно след измерване на серумно ниво)
(5) Дихателни упражнения и ежедневни разходки, при възможност 10 000 крачки.

 

Б. Лечение при леки случаи на COVID-19 (в домашни условия) - след положителен ПСР
(1) Пронинг поза (на колене, ръцете на земята и челото върху тях, да се образува ъгъл на наклон достатъчен за гравитачно отделяне на секрета в белия дроб). Четири пъти по 30 мин. Лежане по корем 6 часа.
(2) Пробиотик непрекъснато при възможност – 1 капсула дневно от 100 милиарда лиофилизирани бактерии.
(3) Бромхексин за петнадесет дни с почивка един месец и започване отново – 3х2 таблетки от 8 мг или 3х1 ако не понася терапията добре. За пациенти със сърдечни заболявания 2х1 табл.
(4) Корекция след измерване на витамин Д с крайна цел 75 нано грама на литър.
(5) Хранителни добавки: Селен и Цинк (желателно след измерване на серумно ниво)

Бромхексинът е известен бронходилататор, който би улеснил значително работата на белите дробове, особено при наличието на секрети, трудни за вадене, както и при начало на вирусна пневмония. Той не се ползва при деца до 2-годишна възраст включително, както и при бременни и кърмачки. Страничните реакции от него са оскъдни и касаят малко пациенти, сочи нашата справка в листовката. 

Редакцията на Lupa.bg ще ви спести останалите медикаменти от списъка на д-р Ботев, тъй като те се закупуват с рецепта и използването им е под лекарско наблюдение. Добре е обаче да се обмисли наличието на антикоагулант, кортикостероид и антибиотик азитромицин в домашната аптечка, но в никакъв случай да не се използват без знанието на медик, за да може пациентът да бъде проследен адекватно. 

(пробиотикът се произвежда в Пловдив, създаден е от акад. Мария Балтаджиева (изследовател на българското кисело мляко) и е с доказани противовирусни свойства в клинично проучване в Испания). 

---

Ако и когато това се окаже, че не помага може да опитате нашата препоръка за оцеляване от Ухан коронавирусът, (ККП-вирус)

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...