Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мария Цънцарова разнищи фондация „Хелп Карма“, вземали заплати от дарения за болни деца

„Хелп Карма“ трупа само карма, без да подозират, че трябва и да я плащат

Мария Цънцарова разобличава

кадри: bTV

Месечни възнаграждения от рода на 19 хил., 42 хил. и дори 80 хил. лева са изплатени като заплати от фондацията „Хелп Карма“, чиято основна дейност е събиране на средства от дарители, основно за лечение на деца и възрастни с тежки заболявания. Това показа разследване на журналиста Мария Цънцарова, излъчено по bTV.

Тя е установила, че от фондацията са събрани общо 21 млн. лева от дарения. На нуждаещите се, в чиято полза са постъпили парите, са изплатени общо малко над 13,5 млн. лева. Над 5 млн. лева има по сметка на фондацията.

От остатъка на сумата от дарения към „Хелп Карма“ са раздавани сериозни заплати, включително и годишни бонуси. Константин Кръстев, собственик на фондацията обясни, че IT специалистите вземат високи заплати, а той иска да работи с хора на високо ниво.

Един от тези специалисти е Славчо Славчев, който е получил месечно възнаграждение от 80 хил. лева. На всичко отгоре той е получил и заем за купуване на апартамент от парите, идващи от дарения за болни деца. Кръстев каза, че по принцип „Хелп Карма“ не дава заеми, но Славчев му бил приятел и „много специален човек“.

След срещата с екипа на bTV и репортера Мария Цънцарова, заемът е възстановен, но не от Славчев, а от собственикът на „Хелп Карма“ Константин Кръстев.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: petel.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!