Нова далавера за ВАША сметка: Ще наливат милиони в лукс хотели уж за болни

.
Марияна Николова Източник: БГНЕС

Безмозъчният тръст на кабинета е в настъпление. Пет звездни хотели, принадлежащи на международни вериги, били готови да приемат пациенти с COVID-19 в лека форма. Голямата новина съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, с извинение. Женицата каза също, че целият масраф щяла да плати държавата.

Което, на първо четене означава, че едни тарикати са решили да изкарат добри пари на гърба на болни и балъци.

На второ четене лъсват конкретните глупотевини. Ето някои:

91% от болниците изпитват финансови затруднения след настъпването на пандемията. При общинските и областните болници проблемът е 100%. 43 на сто от мениджърите на здравни заведения смятат, че това положение ще се влоши. Марияна обаче не е склонна да се насочват пари към тях, а към 5-звездни хотели…

В момента 71% от общинските и областните лечебни заведения, и 62% от държавните изпитват остър недостиг на персонал. Откъде Марияна ще осигури екипи?

Близо 90% от болниците разполагат с нула до двама инфекционисти. Колко от тях Марияна ще откъсне за гениалната идея?

Марияна не казва също кой ще оборудва въпросните хотели с нужната апаратура, лаборатории и пр. Откъде ще се вземе всичко това и колко ще струва?

Не става ясно и защо правителството е толкова загрижено за луксозните хотели, а не за средния и дребния бизнес в хотелиерството? Да не би, защото приятелите на властта притежават предимно 5-звездни хотели?

Могат да се изброят още много неща, но и тези са достатъчни за да е ясно, че се предлага нещо необмислено.

Босът на кабинета Дон Борисов онзи ден измъдри идеята за фургони, където да се редят хората за тестове, вместо в болниците. Не каза обаче, кой ще ги достави тези фургони и ще ги продаде на държавата на "арабийски" цени. Което подсказва, че тези от далаверата с хотелите са в далаверата и с фургоните. Голямо гепене, да знаете.

Преди няколко месеца в-к „Марка“ написа, че супер звездата Кристиано Роналдо, ще предостави един от хотелите си в Португалия за настаняване на леко болни от коронавирус. Още на следващия ден „новината“ бе опровергана с обясненията, че това няма как да стане. Футболистът се консултирал с експерти и оттогава купува и предоставя апаратура и консумативи за болнични заведения. Със свои средства.

През юли пък председателят на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев заяви, че от бранша не искат хотелите да се превръщат в болници. Обясни подробно защо, но Марянчето е била заета и не е чула.

Както обикновено май става дума за имитация на загриженост и корупция, а не за грижи за населението.

Даниел Георгиев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...