Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хиляди корумпирани държавници са избягали в чужбина

Central News Agency

…Докато повечето от тези служители искат да получат гражданство в развити страни, като САЩ и Канада, други са избрали някои от съседните на Китай държави, като Тайланд, Мианмар и Малайзия. Но има и такива, които са заминали дори за страни от Африка, Южна Америка и Източна Европа, в усилията си да намерят „по-безопасно” място.

Списък, предоставен от Националното китайско управление за справяне с корупцията и от Министерството за обществена сигурност, показва, че поне хиляда корумпирани китайски служители са избягали в чужбина. Повечето на тях са потърсили убежище в САЩ, Канада, или Австралия. А други са отишли в Централна Америка или някои тихоокеански острови.

Досега само срещу някои са повдигнати съдебни обвинения. Наскоро двама бивши мениджъри на Банката на Република Китай, Шу Чаофан (Xu Chaofan) и Шу Гуоджун (Xu Guojun), и техните съпруги, бяха обвинени от Федералния съд в Невада в пране на пари. Те бяха осъдени на затвор между 8 и 25 години. 

Доклад от държавната новинарска агенция Xinhua разкри през 2001 г, че над 4000

държавници се смятат за избягали с поне пет милиарда юана (732.54 милиона щ.д.).

Докато повечето от тези служители искат да получат гражданство в развити страни, като САЩ и Канада, други са избрали някои от съседните на Китай държави, като Тайланд, Мианмар и Малайзия. Но има и такива, които са заминали дори за страни от Африка, Южна Америка и Източна Европа, в усилията си да намерят „по-безопасно” място.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!