Глупави, неграмотни, крадливи хора с лошо ДНК управляват здравната система у нас: д-р П.Панайотов

Всичко е опорочено. Българската здравна система се контролира, организира и ръководи от човеци , които не са с добро ДНК, глупави, неграмотни, крадливи - хора, взети от улицата, на които не им пука за теб, за него, за мен.

Ние имаме шанса да променим всичко в здравеопазването за година, но трябват хора с добро ДНК, умни хора. Това коментира в интервю за БГНЕС д-р Панчо Панайотов, лекар от ФСМП-Рила, като повод за интервюто е негова публикация във "Фейсбук", в която описва как болница не е приела негова пациентка с COVID-19 заради липса на места, и жената умира.

Д-р Панчо Панайотов е лекар, който е бил кмет на Дупница и народен представител от СДС.

По думите му в Европа пациентът, отишъл при личния лекар, получава всичко, което е необходимо за диагностиката на здравето му, без да се съобразява лекарят с цени, а пациентът не плаща такси, не се разхожда с листове хартия по кабинети.

"В Европа солидарното здравно осигуряване работи безотказно и пациентите се лекуват по добър начин. В България същата тази система е опорочена и не е белята в принципа на здравното осигуряване, а в извратеността ѝ", настоява той.

Здравната каса плаща сума за случаите с COVID-19 и болниците с охота взимат по-леките случаи, а другите ги отклоняват. Един лек случай на COVID-19 струва на болницата между 200-300 лева. Един тежък с увреден терен, където трябва да се лекуват и другите неща, струва над 1000 лева.

"Това не е ли геноцид? Как може да се разделят пациентите на такива, които имат право на живот, и други, които нямат", пита лекарят, който е родом от град Рила.

Той е категоричен, че всички имат право на живот. Независимо дали става въпрос за редови гражданин, министър или депутат.

Според него има много свестни хора, но не се занимават с такава работа, защото е блато.

"Не лекарите са виновни. Нашите лекари не са по-глупави от европейските, напротив. Системата е опорочена, защото се прави от неуки и безотговорни хора. На тях не им пука за чуждата съдба", коментира д-р Панайотов случая, с който го е сблъскала практиката му.

Той смята, че това, което се прави с пациента, трябва да се определя единствено и само по медицински индикации, тоест по добросъвестната преценка на лекаря. Това е медицинската същност и етика.

Медицинските индикации определят съдбата на всеки пациент, а в случая не е така. Тук се определят не от медицински индикации, а от финансови, смята лекарят.

По думите му COVID кризата има своите лоши последици, човечеството се самоунищожава. А тази суматоха повлия още по-зле на здравната система. Има много затворени отделения, които не приемат хронично болни, които имат нужда от лечение. За тях сега вратата е затворена.

Няма толкова тежко болни с коронавирус, каза още д-р Панайотов и продължи: "Аз нали работя в СПО, ясна ми е картинката. Не мога да разбера лекарите, които са чиновници, а работещите лекари са на моето мнение."

Д-р Панчо Панайотов се връща на случая с неговата пациентка, която е трябвало веднага да бъде приета в реанимация, а те са ѝ казали да си ходи вкъщи. Областният управител му се обадил и казал: "Ние знаем, че така става", че проблемът е ясен на всички.

Защо, след като всички знаят, защо не се решава проблемът, пита д-р Панайотов.

Според него проблемът с коронавируса не бил медицински проблем, а заплахата от смъртен изход е преувеличена.

"Има знания, които са валидни от стотици години. И едно от тези знания е, че ние оцеляваме, защото от всички тези вируси, бактерии, микроби, имаме изградена съвършена система за имунна защита. Ако едно новородено го поставите в стерилна обстановка и след 15 години го пуснете по софийските улици, то ще фалира. То няма изграден имунитет. Задължително е огромна част от хората да изградят имунитет към този вирус и той изчезва. Той не се предава през въздуха, а чрез дишането. Имунитетът е уникална система, затова няма вирус, срещу който човешкия организъм да не е изградил имунитет. Има вирулентни вируси, които са устойчиви и понякога единият от двама души умира, защото не успява да изгради имунитет", обяснява лекаря.

Той казва, че трябва да си види вирулентността на COVID-а, което е най-важното. "Той смъртоносен ли е?! Смъртоносен е еболата, чумата, едрата шарка... Това е друга тема, няма да отстъпвам, това са знания, които са на стотици години. Нормално всеки човешки организъм изгражда защита", посочва той.

Нас ни интересуват две неща - прилепчивостта на вируса и степента на увреждане, което причинява. Този коронавирус е от семейството коронавируси, познати на човечеството, този е нов, защото е нов щам. За разлика от хората, вирусите мутират много бързо. Наистина медицински проблем не съществува, всичко това е една голяма лъжа и измама, твърди д-р Панайотов.

Той смята, че ние в телата си имаме хиляди вируси.

Истинската причина за смъртта не се поставя чрез клиничната диагноза, а се определя само от един тип лекари - патоанатомите, които работят със смъртта. Само те имат право да кажат кой е починал от коронавирус, смята лекарят от Спешната помощ в град Рила.

Той даде пример, че ако една кола пътува по едно шосе и се удари в едно дърво, идва линейка и го качва с тежка черепно-мозъчна травма, несъвместима с живота. Ако при този случай смъртта на този пациент е доказана клинично, то диагнозата ще бъде само "черепно-мозъчна травма, несъвместима с живота". Но, ако тялото отиде при патоанатома, който да изследва цялото тяло, включително и на субклетъчно ниво, той ще каже: "Не, този пациент секунди преди инцидента е получил трансморален инфаркт, несъвместим с живота. Той е умрял преди да се удари в дървото, затова се е ударил в дървото.". 

Виж видео ТУК!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...