За COVID-19. Правителството е безпомощно, смята президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев критикува правителството заради "безпомощността" му да се справи с пандемията от коронавирус и призова хората към спокойствие и спазване на мерките. "Ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е според мен демонстрираната безпомощност на българското правителство да се справи с пандемията", каза Радев, цитиран от Дневник.

Според него управляващите са пропуснали ценно време за необходимата подготовка. "Докато хората обикалят болниците с надеждата да бъдат приети, този, който изгони българските лекари и медицински сестри от България, пак ни обещава, че пак ще ни спасява. Затова призовавам хората да спазват мерките, да се пазят, да укрепват своя имунитет и да не вярват на телевизионни спасители", каза пред журналисти Румен Радев, който до снощи беше в самоизолация заради положителния тест на главния си секретар.

В България през последната седмица броят на потвърдените случаи на коронавирус в България се увеличи близо два пъти спрямо предходните седем дни.

"Докато правителството се разхождаше по всевъзможни магистрали, багери и кравеферми, беше изпуснато важно време за много отговорни, също така и непопулярни действия", каза президентът. "Сега виждаме панически мерки, консомолски ентусиазъм - трудно ще стане. Другите държави минаха през по-леки мерки, но взети навреме ", каза Румен Радев.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.svobodnaevropa.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!