За COVID-19. Правителството е безпомощно, смята президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев критикува правителството заради "безпомощността" му да се справи с пандемията от коронавирус и призова хората към спокойствие и спазване на мерките. "Ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е според мен демонстрираната безпомощност на българското правителство да се справи с пандемията", каза Радев, цитиран от Дневник.

Според него управляващите са пропуснали ценно време за необходимата подготовка. "Докато хората обикалят болниците с надеждата да бъдат приети, този, който изгони българските лекари и медицински сестри от България, пак ни обещава, че пак ще ни спасява. Затова призовавам хората да спазват мерките, да се пазят, да укрепват своя имунитет и да не вярват на телевизионни спасители", каза пред журналисти Румен Радев, който до снощи беше в самоизолация заради положителния тест на главния си секретар.

В България през последната седмица броят на потвърдените случаи на коронавирус в България се увеличи близо два пъти спрямо предходните седем дни.

"Докато правителството се разхождаше по всевъзможни магистрали, багери и кравеферми, беше изпуснато важно време за много отговорни, също така и непопулярни действия", каза президентът. "Сега виждаме панически мерки, консомолски ентусиазъм - трудно ще стане. Другите държави минаха през по-леки мерки, но взети навреме ", каза Румен Радев.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.svobodnaevropa.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...