Все е имало грабеж в българската нова история, но такова нещо като повсеместния грабеж на герберската власт не е имало - A ТОЙ Лъже без страх и без свян. Лъже „и на литър, и на килограм“!

Някои от лъжите му са с толкова ниска резолюция, че не биха се хванали и селските идиоти. Но това не го притеснява. Оказа се, че в тази нация идиоти да искаш… Не притеснява и придворните му. И те ежедневно го следват по кривия път на лъжата.

През 2009 г., когато пое властта, Борисов орева орталъка какво наследство му е оставил Станишев.

Как в бюджета има дупка от 2.5 млрд. лева, които няма откъде да се вземат, как Станишев дигнал пенсиите, които той трябвало да плаща. И Дянков, тогавашният му финмин, му държеше исото – подписани били и изпокрити по чекмеджетата договори за милиарди…

Ревеше Борисов като бяла мечка в топло време. И донякъде имаше основание.

Той пое властта в тежка световна криза, а Станишевите си бяха направили едно симпатично „мирновременно“ бюджетче…
И ако в началото на управлението си Борисов имаше известни основания да обвинява тройната коалиция за лошото наследство, което са му оставили, впоследствие така се увлече, че продължи да повтаря тази мантра и по време на второто си управление. Тогава написах, че Борисов ще остане в историята със Станишев. Където седнеше и където станеше, все Станишев му беше в устата.

Международно известно е, че Бойко Борисов има изключителната способност да приписва на себе си всички успехи и достижения и да прехвърля на другите отговорността за своите грешки и престъпления. Всъщност, тя такава му е и зодията. Близнаците, твърдят звездобройците, обичат нещата да са удобни за тях самите. Когато сгрешат, те или отричат, или обвиняват някой друг за случилото се. Когато възникне конфликт, те винаги гледат да се измъкнат невредими и да прехвърлят отговорността на друг. Борисов е направо квинтесенция на зодията…

Манията му да обвинява някой друг се разви до патология, до раздвоение на личността. Генералният прокурор на Русия Юрий Чайка бил казал: “Най-важното в едно разследване е да не стигнем до самите нас!“ Но в търсенето на виновни Борисов абсурдно стигна до себе си! Само един пример. През 2017 г., на конференция на Форума на бизнес лидерите, Борисов се похвали с добрата работа и огромните успехи на правителството – „нисък процент на контрабанда и безработица, 10 000 върнати в училище деца, облекчаване на бюрократичните тежести върху бизнеса, увеличаване на учителските заплати и т.н. и т.н.“
Тези успехи, увлече се премиерът, можели да са още по-големи, ако не било лошото наследство.

Преди две години, вика, контрабандата на цигари беше 34%, а сега е 7% и още ще намалява. „Преди две години“… Чии години?! Неговите години, естествено!
От думите му излизаше, че, ако не си беше оставил такова лошо наследство, успехите му можеха да са много по-големи. Но когато дойдоха на власт нито той, нито кукловодите му допускаха, че една завършена тиква може да се удържи начело повече от един мандат.

Та крадоха като за един мандат и си откраднаха наследството.
Все е имало грабеж в българската нова история, но такова нещо като повсеместния грабеж на герберската власт не е имало. Така са се награбили, че ако ги досърби някъде, нямат свободна ръка да се почешат. А то ще ги досърби, рано или късно.
„Преди две години“… Борисов превърна лъжата в основен управленски механизъм.

Лъже без страх и без свян. Лъже „и на литър, и на килограм“! Някои от лъжите му са с толкова ниска резолюция, че не биха се хванали и селските идиоти. Но това не го притеснява. Оказа се, че в тази нация идиоти да искаш… Не притеснява и придворните му. И те ежедневно го следват по кривия път на лъжата.
По-страшното е, че не притеснява и журналистите. Или, ако ги притеснява много умело го прикриват.

На пръстите на едната ръка се броят случаите, при които някои от „официалните“ журналисти са направили плах опит да изобличат премиера в лъжа. И бързо са свалили гарда, обезоръжени от неговата наглост да подменя една лъжа с друга…

reduta.bg

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...