Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вицепрезидентът на ЕП призова ООН да разследва геноцид в Китай

Caroline Yates, Epoch Times

ЛОНДОН - Вицепрезидентът на Европейския парламент подаде молба в ООН относно преследването на медитативната практика Фалун Гонг в Китай, което да бъде разследвано съгласно Конвенцията за геноцид на ООН.

Едуард Макмилан-Скот направи това съобщение, присъединявайки се към отбелязващите 10-годишнината от апела на 25 април 1999 г., за който много експерти в Китай казват, че е отбелязал началото на преследването на Фалун Гонг в Китай .

„Става дума за продължаващия геноцид на група невинни хора”, каза Макмилан-Скот, член на Европейския парламент за Йоркшир и Хамбър, по време на пресконференция в Лондон, състояла се миналия вторник.

Макмилан-Скот проучва лично през последните три години преследването на духовната практика Фалун Гонг. Той описа как след неговото посещение в Пекин през 2006 г., за установяване на фактите, всички практикуващи Фалун Гонг, с които е контактувал, са били след това задържани, затворени и в някои от случаите подлагани на мъчения, което продължава и до днес. Той обясни как един от хората, който е интервюирал, е видял трупа на свой Фалун Гонг приятел, починал докато е бил задържан. По този труп е имало кухини, откъдето са били извадени органите му.

През 1999 г. Китайската комунистическа партия (ККП) съобщи за своето намерение да изкорени духовната група Фалун Гонг, наредено от тогавашния лидер на ККП и Китай, Джианг Земин (Jiang Zemin), с  думите: „Унищожете репутацията им, банкрутирайте ги

финансово, изтребете ги физически!”

Сега Макмилан-Скот подаде в ООН, заедно с писмо до председателя на ООН, молба за разследване преследването на Фалун Гонг в Китай, съгласно член 2 от Конвенцията за геноцид на ООН.

Итан Гатман, носител на награда за разследващ репортер по китайските въпроси, описа как западните медии са взимали своята информация от Пекин още от апела на 25 април 1999 г. и не са съобщавали за преследването на Фалун Гонг.

Говорейки на пресконференцията заедно с Едуард Макмилан-Скот, Гатман описа как с течение на времето и с нарастване броя на потвърдените убити Фалун Гонг практикуващи на 3000, съобщенията за Фалун Гонг в медиите всъщност спадат.

Така през 2006 г., когато се появиха сведенията за събиране на органи от Фалун Гонг практикуващи, само няколко медийни организации съобщиха за това.

„Събирането на органи представлява хирургическото отстраняване на органи от затворници с цел продажба, като например техните бъбреци, черен дроб, роговица, а понякога сърцето или белите дробове. Обикновено тази операция се прави докато човекът е още жив”, каза Гатман.

За последните две години Гатман е интервюирал интензивно над 100 души за своя книга относно съдбата на Фалун Гонг практикуващи в ръцете на китайския комунистически режим. От тези 100 души, 50 са били затваряни заради това, че практикуват Фалун Гонг. Гатман описа нещо любопитно от своите задълбочени интервюта, а именно, че около 30% от практикуващите Фалун Гонг, които са били затваряни, са били подложени на необясними и скъпи медицински прегледи, като например специални прегледи на техните роговици, но пък същевременно зрението им не е било проверявано.   

„Петнадесет процента [от 50-е затваряни интервюирани] са били явно изследвани с цел отнемане на органи, като в много от случаите са били подлагани отново и отново на безкрайни тестове на кръвта, урината и т. н.”, каза Гатман, изненадан от тази информация.  

От колко практикуващи Фалун Гонг са били събирани органи? „Аз установих, че най-малко от 13 500 души и най-много от 162 000 души са били събирани органи”, каза Гатман, потвърждавайки, че е много трудно да бъдат установени точните цифри.

Обяснявайки как става самото събиране на органи, Гатман пояснява, че „Това е просто бизнес”.

„Трансплантациите на органи са много изгодни. Те възлизат на 50 000 щ.д. средно на човек. Това е потенциално около 200 000 щ.д. за практикуващ [Фалун Гонг], ако няколко чужденци се обслужат едновременно.”

Професор Том Трежър, професор по сърдечносъдова хирургия, имащ дълъг опит в трансплантациите, нямаше проблем да повярва на докладите, които е чел относно събиране на органи от практикуващи Фалун Гонг. „Всичко това изглежда вероятно и аз не се съмнявам в него”, сподели професор Трежър.

„Докторите в Германия бяха тези, която през тридесетте години измислиха систематично начините, с които могат да се изтребват нежелани групи”, каза той.

Проф Трежър описа как тези немски доктори са могли да правят своето проучване посредством поетапен процес, така както се правят трансплантациите и където една група намира донорите, друга група извършва тестовете, и т.н. Тази система позволява на всеки човек да каже на всеки етап, че не знае за какво става дума.  

Когато проф. Трежър пише в медицинското списание „Journal of the Royal Society of Medicine” за събирането на органи от Фалун Гонг практикуващи, статията бива посрещната с мълчание. Той запитва свой приятел какво мисли по въпроса и получава отговора, че според него затворниците биват застреляни в главата и има ‘микробуси на смъртта’ с доктори или обучен персонал, които взимат органите за трансплантация, и че това играе ролята на разделение между съдебната и медицинската системи.

За проф. Трежър това обяснило как „представата за куршума в главата и ‘микробусите на смъртта’ позволява на напълно почтени хора да живеят с мисълта за тази дейност, без да се замислят за детайлите. Не съм сигурен, че е прав. Това беше последното липсващо парче от пъзела. Затова съвестта им не ги гризе. Докато доказателствата показват, че тази ужасяваща дейност все още продължава.”

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!