Следвайте "Буднаера" в Телеграм

100 дни министър и 0 резултати, сега се сети да иска К19 отделения в частните болници

За 100 дни министерстване Костадин Ангелов не направи нищо, освен лифтинг и присаждане на коса. О, забравихме скандалния закон, приет в петък, който дава на частните болници да не правят обществени поръчки, харчейки обществените пари на Касата и собствениците им реално да ги засмукват безконтролно. Както и опита да пробута вендинг машини за лекарства на Марешки. Все яки далавери. И 0 резултат за хората в пандемия.

Не каза дори защо остави управляваната от него преди това Александровска болница прогнила в най-буквален смисъл на думата насред пандемия, в която най-важна е високата хигиена. На 98-ия ден той се сети да поиска от частните болници най-накрая да открият К19 отделения. При това няма данни при 5,5 млрд.лв. здравен бюджет да е открил нито 1 легло през летните месеци, когато имаше относително спокойствие и можеше да се вземат мерки за преоборудване на отделения и дори на строителство на временни клиники, което направиха всички други държави и днес някои нямат проблеми.

Не осигури и безпроблемно плащане на медиците на 1-ва линия и повишаването на заплащането на сестрите и на всички кадри в здравеопазването. Вместо тях, с 30% увеличение се нагушват бухалките от НАП, директорите на водопади от бездействащата Агенция за пътна безопасност и др. 28 институции.

Ангелов иска оставката на директора на общинската Четвърта градска болница, която не му е подопечна и чието изобщо оцеляване се дължи единствено и само на парите на софиянците и желязната воля на общината. Той се оказа единствен виновник за смъртта на 33-годишен мъж от К19, след като подопечната на министъра РЗИ дни наред не осигури поне нормална консултация и задължителното насочване на младия болен, което е длъжна да прави срещу всичките огромни пари, наши пари, които харчи.

Всъщност оставка трябва да подаде тотално неспособният Ангелов. Колкото по-бързо, толкова по-добре.

ВИЖ СНИМКИ ТУК!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!