Дани Кирилов се обиди на хунтата, избяга в Лондон... да си харчи чекмеджетата?

Данаил Кирилов се обидил жестоко на хунтата ГЕРБ, че бе освободен като правосъден министър и дори отказал да разпише огромна купчина документи, разбра Narod.bg.

„Винаги съм се борил за качествено законодателство, а какво получих – само удари в гърба и незаслужени прякори и обиди, при това от своите”, коментирал той пред приятели, пише и „Уикенд”.

На тръгване от кабинета си Дани Кирилов отказал да разпише пощата, която се натрупала на бюрото му през последната седмица на неговото министерстване, допълват отлично запознати. След това се наложило писмата да се върнат обратно по отделите, от които идват. Там ги пренаписали, като вместо „Данаил Кирилов”, сложили името на новата шефка на правосъдното министерство – Десислава Ахладова.

Откакто си е тръгнал от сградата на „Славянска” 1, никой не е виждал в София Дани Кирилов. Както е известно, той се отказа и от депутатското си място. Според бившите му подчинени, след този безславен финал на политическата си кариера, той е отпрашил към Лондон.

Там от години пребивава съпругата му Нина, а дъщеря му Мария е студентка по химия и фармация. Дани Кирилов е много потаен за личния си живот, но според източниците ни съпругата му, която е завършила история, не работи в посолството, а най-вероятно има свой бизнес в британската столица.

На министерския пост Кирилов се задържа само година и половина и Бойко Борисов му поиска оставката след няколко неуспешни, включително и медийни, изяви. Както е известно преди много години Дани се пробвал да кандидатства журналистика в Софийския университет, но не успял. Затова пък го приели и право, и театрознание, но той предпочел да стане юрист, като преди това учил една година математика.

Преди да се появи в ГЕРБ, Кирилов е общински съветник в столицата от листата на БСП в кв. „Лозенец”. Самият той влиза в Столетницата през 1997 г., когато повечето й членове я напускат, а партията е в тотална изолация. През 2001 г. по време на царското управление Дани става шеф на кабинета на министъра на регионалното развитие Костадин Паскалев, който е от БСП. През 2009 г. Кирилов е вече от ГЕРБ и е областен управител на София, а след 2013 г. става депутат и председател на правната комисия в Народното събрание. Относно адвокатската си практика винаги е подчертавал с гордост, че негов клиент е бил Жан Виденов. При това защитата успява да се справи отлично и отпадат обвиненията срещу бившия премиер по делото, заведено от Атанас Тилев.

Предстои да видим накъде ще поема сега новата кариера на Данаил Кирилов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...