Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Загиналите по време на земетресението в Уенчуан ученици са далеч над обявеното от китайския режим

На 12-и май се отбелязва първата годишнина от земетресението в Уенчуан (Wenchuan), провинция Сичуан (Sichuan), Китай, което беше с магнитут 7.9 по скалата на Рихтер. И до днес броят на загиналите ученици енеясен. Цифрите, предоставяни от китайския режим, са очевидно ненадеждни. Членове на Обединената лига Ба-Шу (Ba-ShuUnitedLeague) от Лос Анжелес, публикуваха резултатите от свое проучване по този въпрос: "... броят на загиналите учениците превишава 30 000, като общият брой на загиналите е близо 300 000". Радио Свободна Азия (RFA) съобщи тази цифра, като потвърди, че тя е на Обединената лига Ба-Шу.

Г-н Фуху (Fuhu), член на Обединената лига Ба-Шуобяви въпросните цифри в интервю по време на митинг на живеещи в Лос Анжелес китайци. Той каза: „Според нашата оценка [общият] броят на загиналите трябва да е около 300 000 души, като броят на убитите ученици е над 30 000, включително няколко деца в предучилищна възраст”.

Тази цифра надвишава значително обявените от китайския режим 6 376 загинали ученици, 1 274 неоткрити ученици и 1 107 останали затрупани под руините на училищните здания. Официалните цифри на правителството за загиналите ученици бе 8 757, а на всички жертви от земетресението бе 87 150.

Ако е такъв случаят, тогава откъде са дошли цифрите на Обединената лига Ба-Шу? Г-н Фуху обяснява: „Нашата лига има и младежка лига. Когато стана земетресението, студенти от колежи и ученици от техникуми и други средни училища отидоха в зоната на

катастрофата и събираха данни. Разбира се, тези данни не са с точност 100%, а включват фактора 5% стандартна грешка ”.

Г-н Фаху посочи, че всъщност на човек не му е нужда статистика за това. Всеки може да се досети, че броят на загиналите трябва да е по-висок от този, обявен от китайското правителство. „Срутилите се училища са 5 000 и всяко училище има средно по 10 класни стаи. Това са 50 000 класни стаи. Ако от всяка класна стая са загинали по 10 ученици, то общата цифра трябва да е  500 000”, каза г-н Фуху.

Според него „Правителството може да предостави най-точните цифри. Но понеже служителите от китайското правителство са така корумпирани, че за да прикрият откраднатата от образователната система сума и престъплението на построяване на „соеви” здания за училища, те крият истината. Броят на действителните жертви от земетресението е вероятно много по-висока от цифрата, предоставена от Обединената лига Ба-Шу”.

„Ние искаме да публикуваме тази цифра преди 12-и май. Надявам се, че медиите ще помогнат на бедните хора от провинция Сичуан да намерят справедливост. Надявам се също така, че добросърдечните хора по света ще подадат ръка и ще ни помогнат”, изрази надежда г-н Баху.

Обединената лига Ба-Шу е организация, в която членуват жители на провинция Сичуан и живеещи в чужбина китайци. Нейната основна цел е да призове живеещите в провинция Сичуан да се отърват от контрола на Китайската комунистическа партия. Г-н Фуху е бил предприемач в Китай. Но е бил преследван и е принуден да живее извън Китай, защото неговата съпруга практикува преследваната от комунистическия режим медитативна практика Фалун Гонг .

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!