Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За чекмеджето с пачките, а не за ваксините ще преследват премиера

Борисов се чуди дали да купува ваксини срещу COVID-19. Не заради друго, а защото се страхувал някой ден прокуратурата да не го подхване, защо е давал пари „на зелено“. Искал да помогне на всеки българин, но му трябвала застраховка.

Ето какво казва той по този повод малко преди да се включи в онлайн обсъждането на Европейския съвет за пандемията: „А аз имам много лош опит с министър Москов, когато беше пандемията с друг подобен вирус и когато искахме на всяка цена да сме защитени, да купим ваксини. И след това какво се случи? Още ни развеждат по съдилищата. И затова ще настоявам пред колегите може би да имаме такова решение, което да ни пази от държавните обвинители“. 

Странно е, че Борисов се страхува да не го разкарват по съдилищата от прокуратурата, заради животоспасяващите ваксини. Загрижен бащица, но да си вържe гащите. Истински държавник би рискувал да направи нужното за гражданите, без да прави тънки сметки за последствията, но явно случаят не е такъв.. 

В същото време премиерът е напълно спокоен, че държавните обвинители няма да го „влачат по съдилищата“ за съмнителните 2 млн. евро в нощното му шкафче. Нито за ония 63 млн., които Васил Божков заяви, че е дал на Влади Горанов, част от които били за Борисов. И през ум не му минава също, че ще отговаря за корупцията, съмнителните обществени поръчки, потъналите милиони и милиарди по линия на еврофондове и пр. 

За тези “дреболии“ е спокоен, но за ваксините се вълнува. Дали за далаверите не се е разбрал с Иван Гешев, но ваксините срещу коронавирус не влизат в сделката? 

Ивайло Димитров

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!