Френският професор Дидие Раул: Няма втора вълна, има нова пандемия

Френският професор Дидие Раул: Няма втора вълна, има нова пандемия

Френският професор Дидие Раул, който стана известен още през март с широкото прокламиране на комбинацията азитромицин + хидроксихлорохин, избухна с нова теза. Директорът на Средиземноморския институт по инфекциозни болести, обяви в телевизионно интервю вчера, че не може да прави прогнози за развитието на пандемията, защото: 

"Няма втора вълна на коронавируса. Има нова вариация на вируса". По думите му това де факто означава съвсем ново заболяване, с което в момента европейците се сблъсквали. 

Вчера и швейцарски учени обявиха, че в Европа циркулира нов щам, който не е достатъчно добре изследван, за да се твърди дали превръща SARS-CoV-2 в по-опасен или напротив, по правилата на вирусологията. 

Френският лекар нарича "новия" вирус "вариант 4" и го е наблюдавал първо сред своите пациенти в Марсилия. И предупреждава, че не изключва първите щамове, циркулирали до юли-август да се окажат по-безобидни от сегашния. 

Проф. Раул е изследвал над 140 000 пациенти до момента с диагностицирано наличие на коронавируса, които са преминали в неговия институт в Марсилия. Той твърди, че ако в началото на взрива от болни във Франция те са били заразени с коронавируса от мигранти от Северна Африка, сега Старият континент бил обхванат от нов щам - пренесен от Скандинавия и Великобритания. 

Френският медик е на мнение, че това е и отговорът на въпроса защо се срещат все повече реинфектирани хора, които вече са преболедували COVID-19. "Антителата от първата "версия" на вируса не работят срещу втората", убеден е той. 

Затова и не се наема да даде прогноза нито кога ще свърши ужасът, нито кога ще може човечеството да разчита на ваксина. 

Междувременно обаче спорът му с френските власти ескалира, след като Париж отказа да възприеме единен протокол за лечение на инфектираните с посочената по-горе комбинация. Проф. Раул все още е убеден, че само азитромицинът в съчетание с хидроксихлорохина са достатъчни, за да се обърне кривата на заболяването и вирусът да бъде преборен. У нас първото клинично проучване върху хоспитализирани пациенти във ВМА разкри, че е прилаган хидроксихлорохин, но при няколко болни се е получил един от сериозните странични ефекти, описани от световната научна общност - удължаване на QT-интервала на сърцето, което може да доведе и до животозастрашаващо състояние, ако се допусне извън лечебно заведение.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...