Илиян Василев: Младежкото ГЕРБ са истинските преторианци на режима

Не е само, че Борисов не обичал младите, защото не го обичали. Той си има млади, които го обичат - тези от младежкото ГЕРБ, които бързо са се адаптирали към възможностите да прогресират и станат богати, дори някои от тях милионери, на 30 години с целуване на ръка на Вожда.

Другият път, трънливия не е за тях. Асансьорът на властта в корумпираната държава ги изтласква там "горе", там където има поръчки, субсидии, постове. Без труд, без образование, без квалификация. Богати и послушни. Не се заблуждавайте, те са истинските преторианци на режима, защото идеята, че ще останат без достъп до лесни бюджетни пари ги превръща в мутри, готови на всякакво престъпление.

Проблемът на тази психопатология при Борисов е, че той вече е режим на окопна война, оцеляване без оглед на последствията в дългосрочен аспект за българската нация и държавност. Освен младите, той презира и предприемчивите, не само и толкова големите бизнесмени, но и тези които остават прави и независими, много от които протестират и не преклоняват глава и искам смяната му. Средната класа е трън в очите му, малкия бизнес заплаха. Именно за това не предприема и мерки за тяхното спасение и остава Ковидкризата и паниката да ги довърши и изпрати с протегната ръка към него.

В същото време демонстративно увеличава заплатите на държавни служители, и то по време на чума, не само да осигури полицията и жандармерията, които го пазят от народната любов и гласове за изборите, но и за да демонстрира презрението си към частния бизнес. Ако не фалира под ударите на синергията между различните кризи - икономическа, медицинска и социална, то поне голяма част свива коланите и намалява заплатите. Така пропастта между "сигурния" и "доходоносен" държавен и рисковия частен бизнес, оставен на произвола на съдбата, се увеличава. И то във време в което той като дойна крава на бюджета е именно последния и продължава да генерира приходи в бюджета и по-високи заплати, повече пари за крадене и корупция. Ако може да го натовари с излишни административни разходи ще го натовари, ако може да не му ги спести чрез електронни услуги и намаляване на данъците, също. Сега е именно време за намаляване на данъците, особено на ДДС на 15 процента, като мярка за всички.

Елементарна солидарност и здрав фискален разум в тези времена е да се замразяват дори свият всички заплати на бюджетниците, до един. Изключение само във връзка с извънреден труд - но за това няма нужда от решения, той и така се заплаща.

Този пост е моят израз на респект и поклон към всички мои колеги, милионите в частния сектор върху които се крепи България, в пряк и преносен смисъл. Пряк заради материалните измерения, преносен заради това че подкрепят независимостта на духа в българското обществото.

Поклон и към работещите в държавния сектор и държавните предприятия, които разбират, че в такива времена е недостойно да бъдат подкупвани с пари, които след това стават наш общ солидарен дълг. Ако се съгласим с Борисовото разделяне на две Българии - едната, с по-високи приходи чрез пари на назаем от всички, и друга която не смогва да оцелее, утре няма да можем да ги съберем.

Борисов съзнателно разделя нацията, на млади и не толкова млади, на привилегировани и презрени, на олигарси и частни бизнесмени - НЕ МУ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ.

Разделението ни прави по уязвими към тяхната корупция и корист.

Илиян Василев, Facebook

 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...