Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доналд Туск на разпит за чекмеджето на Бойко! Чадърът над премиера ще е до изборната нощ, после става плячка за прокуратурата

https://www.facebook.com/

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Време е прокуратурата да разпита шефа на Европейската народна партия (ЕНП) Доналд Туск за вълшебното чекмедже на Бойко Борисов, напомнящо пещерата на Али Баба – пълно с евро по 500, килограми злато и пазено отгоре от пистолет, зове Narod.bg.

Именно председателят на ЕНП, от която част е и управляващата хунта ГЕРБ, е получил сълзливи обяснения от Бойко Борисов за необяснимия произход на богатството в чекмеджето. Затова е задължително Туск да даде показания пред българската прокуратурата, за да внесе липсващата яснота по криминалния казус.

Месеци наред България очаква прокуратурата да се произнесе има ли престъпление в случаите със снимките от спалнята на Бойко Борисов в държавната вила „Секвоя”, на която се виждат сериозни суми в банкноти по 500, кюлчета злато и пистолет. Очакваме и разследване на редицата смущаващи записи с главен герой премиерът, пише и „Сега”.

По време на изслушването си в парламента главният прокурор Иван Гешев обясни постно, че по записите и снимките има две преписки – проверка и разследване.

Възложени са технически експертни справки, включително е снето обяснение от Борисов, установяват се и се разпитват множество лица, които са имали достъп до жилището, възложени са експертизи за автентичността на снимките, които още не са изготвени.

При това главният прокурор препращаше към отговорите, пратени от институциите му до Европейския парламент – който искал, да види там какво е движението по тези щекотливи преписки.

Да не говорим за „къщата в Барселона”, още по-старо дело, припомня „Сега”.

Изобщо всичко, свързано в Бойко Борисов, се слага от прокуратурата „на трупчета”. Сигурно в очакване на изборната нощ, в която ще се разбере остава ли чадърът отворен над Борисов, или той минава в опозиция и става лесна плячка за прокуратурата.

Абсурдно е толкова време да не е ясно какво се е случило в дома на Борисов, какви са тия пачки и кюлчета, дава ли той наистина инструкции по телефона на уж независими държавни органи?!

Още повече – премиерът обяви, че е изяснил всичко, знае как е станало и как зад това стои президентът Румен Радев.

Може би и Доналд Туск е чул изповедта за „една прекрасна госпожа”, пита още „Сега”.

А изповядването пред Туск с очевевадна цел да си гарантира разклащащата се подкрепа на ЕНП, вместо пред суверена – народа, е поредната демонстрация на върховното пренебрежение на Бойко Борисов към обществото в България.

Дали наистина не е време прокуратурата да разпита Туск?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!