Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов твърди, че е равен с всички пред закона. Къде ни е тогава шкафчето с пачките?

.
Бойко Борисов между крави, без шкафче с пачки и кюлчета

Бойко Методиев Борисов е един от най-младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет

Бойко Борисов :–: Дългогодишен член на БКП :–: Необикновенните приключения на един мутро-комунист

Той е член на Българската комунистическа партия

Искате бъдеще?Осъдете комунизма

Бойко Борисов не пропусна да си запише точка в полето на кризисния пиар. Пусна в действие поредната опорка на съветниците си, като рече: “Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения - президентът Радев”.

Последва дълъг монолог, как видите ли, той спазва стриктно карантината, за разлика от президента. И като ученик-подмазвач пред строга учителка, явно не случайно изрецитира: “Затова в Брюксел говорят за борба с корупцията по високите етажи. С тези, които се имат за недосегаеми, че могат да правят всичко”. 

Ако министър-председателят реши да разрита неколцината слагачи около себе си, които явно му мътят главата с разкази за несъществуваща реалност, ще разбере, че хората очакват от него съвсем други неща. Като например да им се изповяда за снимките на онази “прекрасна госпожа” и  за чекмеджетата с пачките и златните кюлчета. Преди дни  разбрахме, че вече  го е сторил пред евроначалника си- председателят на ЕНП Донал Туск. Какво пречи сценката да се повтори. Все пак трябва да разберем, защо Бойко е в опасност, както разтревожено ни сподели Туск.   

Хората от кръга на Борисов са много, ама много наясно, че  “Чекмеджето” вече не е само символ на българската корупция на най-високо държавно ниво. То се превърна в съвременния аналог на досиетата от ДС. На онези смразяващи кръвта истини, от не толкова далечните мракобесни времена, без  чието осветяване ние нямаше как да мръднем и крачка напред в развитието си. За съжаление плодовете на тази уродлива част от историята ни, продължаваме да берем и днес. Същото е и сега - без истината за шкафчето на Борисов с милионите в него, няма как да продължим напред и на чисто. Няма да имаме моралното право да говорим за законност, ред, правила, справедливост.       

Да зовеш за равенство пред закона, когато не си дал никакво обяснение за пачките и златните кюлчета, е жалък опит да продължаваш да правиш всички българи на  идиоти. И разбира се, да потъпквш безогледно достойнството им. Борисов и дума не обелва за историите със скандалните записи, от които на бял свят излязоха чудовищни неща, като например това кой бизнесмен трябва да бъде “смачкан” и кой политик “изгорен”. Не казва нищо и за разследването “Барселона” и другата прекрасна госпожа - “Мис Бикини”, неясно къде изчезнала.

Така мълчеше за записите “Мишо Бирата” и  “Двете каки”... За жалост, списъкът със скандалните разкрития е доста дълъг, за да бъде пренебрегнат. Но хората на площада, освен, че зоват за “Оставка”,  питат над 100 дни за всичко това. Възможно е неговите съветници да го уверяват, че “тулупите” скоро ще се откажат, че забравят скандалите и гафовете. А и лавината от новини за коронавируса изтласква провалите - лични на Борисов и властта въобще на заден план.

Борисов днес призова всички да сме равни пред закона, както той го прави.  В такъв случай не е  ли редно и ние на свой ред, в името на равнопоставеността, да го попитаме: “Щом всички сме равни, къде ни е чекмеджето с пачки и  кюлчета?”.

Катя Илиева 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!