Н. Слатински: Ехооо, Томиславе Дончев, защо ни се караш, че разхвърляхте милЯрдите

Ехооо, Томиславе Дончев, каква е тази злоба, защо ни се караш, какво ние, нормалните и обикновени граждани сме виновни, че изпуснахте ситуацията, че разхвърляхте милЯрдите през прозорчето на джипката, че нямате стратегия за управление, че липсват идеи за действие в сложната ситуация?

Такава е пъравата реакция на проф. Николай Слатински за назидателното обяснение на вицепремиера Томислав Дончев за бюджета за 2021 г. и многобройните критики срещу него от политици, академици, професори и общественици.

Така никой не е ругал народа си, не му е говорил толкова жестокосърдечно. Остана да ни накажат в ъгъла. Няма страшно, бобените зърна под коленете ние ще си ги донесем от вкъщи, пише още професорът.

От днес имаме устен коментар на бюджета и ние не може да пропуснем да участваме в този дебат, обяви вицепремиерът на Томислав Дончев на пресконференция по повод коментарите на президента Румен Радев върху проекта за държавен бюджет през следващата година. Дончев сравни критиката на Радев с "Котката на Шрьодингер", която е хем жива, хем не е.

"Ако следваме препоръките на господин президента е хем правилно, хем неправилно.

По време на пандемия не е хубаво човек да се шегува със заболявания, но нашата демокрация има куп болести“, заяви мрачно Дончев. Той припомни, че още в началото на пандемията президентът Радев е призовавал за още мерки в помощ на хората и компаниите.

По думите на Дончев мерките вече са заложени – мерки в подкрепа на хората, на бизнеса и т.нат. "Какво разоряващо има в това?", попита Дончев и продължи да се кара на журналистите: "В тежки времена, когато се натрупват пандемична, социална и икономическа криза, единственият, който може да помогне, е държавата, и тя си влиза в тази функция".

Вицепремиерът допълни, че бърза справка показва и към настоящия момент, че отношението дълг към БВП е 23%.

"Продължаваме да бъдем сред шампионите с най-нисък дълг от държавите от ЕС", подчерта вицепремиерът.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...