US доклад: 70,6% от пациентите с COVID винаги са носили маска

Доклад на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC) разкрива, че от симптоматичните възрастни с COVID-19 70,6% винаги са носели маска и въпреки това са се разболяли, в сравнение с 7,8% от тези, които рядко или никога не са носили маска.

Д-р Джим Мийхън, офталмолог, е провел научно обоснован анализ, който показва, че здравите хора не само не трябва да носят маски, но и че те могат да бъдат потърпевши от мярката.

Работен документ от Националното бюро за икономически изследвания пък установява, че немедицинските интервенции, като затваряне (на офиси, магазини, заведения и т.н.), карантина и носене на маски не са повлияли значително на процента на предаване на вируса.

Децата, принудени да носят маски за дълги периоди, могат да получат психически и психологически травми, а носенето на маски води до поне 17 физически риска.

С липсата на солидни доказателства в подкрепа на използването на маски сред населението, изглежда, че маските се използват по-скоро като политически и психологически инструменти, а не са насочени към защита на общественото здраве.

Хората, които прекарват известно време около други хора с COVID-19, са с повишен риск, както и тези, които вечерят в ресторантите. Тези, които съобщават, че посещават ресторанти или барове, са имали два пъти по-голяма вероятност да имат положителен тест за SARS-CoV-2, вирусът, който причинява COVID-19, отколкото тези, които не са го направили.

Това е и основният фокус на доклада, като изследователите заявяват: „Експозициите и дейностите, при които използването на маски и социалното дистанциране са трудни за поддържане, включително посещаването на места, предлагащи на място ядене или напитки, може да са важни рискови фактори за предаване на COVID-19."

Но в таблицата в края на доклада са скрити числа, свързани с докладваната употреба на защитни покрития или маски за лице през 14-те дни, преди да се разболее човек. По-голямата част от инфектираните — 70,6% — съобщават, че "винаги" носят маска, но въпреки това са се разболели.

Сред интервюираните, които са се разболели, 70,6% са заявили, че винаги са носили маска, в сравнение с  3,9%, които са казали, че „никога“ не са го правили, и още 3,9%, които са казали, че „рядко” са го правили. Взето заедно, това показва, че от симптоматичните възрастни с COVID-19 70,6% винаги са носили маска и все пак са се разболявали, в сравнение със 7,8%, които рядко или никога не са го правили.

Констатациите поставят под въпрос ефективността на маските за предотвратяване на COVID-19, противоречива практика, която е наложена в много части на света.

В ранните дни на пандемията здравните служители се обявиха срещу използването на маски. След това обаче позицията се извъртя на 180 градуса и сега те настояват, че маските са от съществено значение за намаляване на риска. Както отбелязва Асоциацията на американските лекари и хирурзи “COVID-19 е толкова политически натоварен, колкото и заразен. В началото на пандемията на COVID-19, СЗО, CDC и д-р Антъни Фаучи не препоръчваха носенето на маски.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...