Следвайте "Буднаера" в Телеграм

US доклад: 70,6% от пациентите с COVID винаги са носили маска

Доклад на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC) разкрива, че от симптоматичните възрастни с COVID-19 70,6% винаги са носели маска и въпреки това са се разболяли, в сравнение с 7,8% от тези, които рядко или никога не са носили маска.

Д-р Джим Мийхън, офталмолог, е провел научно обоснован анализ, който показва, че здравите хора не само не трябва да носят маски, но и че те могат да бъдат потърпевши от мярката.

Работен документ от Националното бюро за икономически изследвания пък установява, че немедицинските интервенции, като затваряне (на офиси, магазини, заведения и т.н.), карантина и носене на маски не са повлияли значително на процента на предаване на вируса.

Децата, принудени да носят маски за дълги периоди, могат да получат психически и психологически травми, а носенето на маски води до поне 17 физически риска.

С липсата на солидни доказателства в подкрепа на използването на маски сред населението, изглежда, че маските се използват по-скоро като политически и психологически инструменти, а не са насочени към защита на общественото здраве.

Хората, които прекарват известно време около други хора с COVID-19, са с повишен риск, както и тези, които вечерят в ресторантите. Тези, които съобщават, че посещават ресторанти или барове, са имали два пъти по-голяма вероятност да имат положителен тест за SARS-CoV-2, вирусът, който причинява COVID-19, отколкото тези, които не са го направили.

Това е и основният фокус на доклада, като изследователите заявяват: „Експозициите и дейностите, при които използването на маски и социалното дистанциране са трудни за поддържане, включително посещаването на места, предлагащи на място ядене или напитки, може да са важни рискови фактори за предаване на COVID-19."

Но в таблицата в края на доклада са скрити числа, свързани с докладваната употреба на защитни покрития или маски за лице през 14-те дни, преди да се разболее човек. По-голямата част от инфектираните — 70,6% — съобщават, че "винаги" носят маска, но въпреки това са се разболели.

Сред интервюираните, които са се разболели, 70,6% са заявили, че винаги са носили маска, в сравнение с  3,9%, които са казали, че „никога“ не са го правили, и още 3,9%, които са казали, че „рядко” са го правили. Взето заедно, това показва, че от симптоматичните възрастни с COVID-19 70,6% винаги са носили маска и все пак са се разболявали, в сравнение със 7,8%, които рядко или никога не са го правили.

Констатациите поставят под въпрос ефективността на маските за предотвратяване на COVID-19, противоречива практика, която е наложена в много части на света.

В ранните дни на пандемията здравните служители се обявиха срещу използването на маски. След това обаче позицията се извъртя на 180 градуса и сега те настояват, че маските са от съществено значение за намаляване на риска. Както отбелязва Асоциацията на американските лекари и хирурзи “COVID-19 е толкова политически натоварен, колкото и заразен. В началото на пандемията на COVID-19, СЗО, CDC и д-р Антъни Фаучи не препоръчваха носенето на маски.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!