Красен Станчев: Обещаното на пенсионерите няма да бъде дадено (Да пият една студена вода, докато още я има?)

Красен Станчев: Обещаното на пенсионерите няма да бъде дадено

Обещаните по-високи пенсии за възрастните хора може и да не бъдат дадени реално. Това става ясно от прогноза на икономиста Красен Станчев, изразена днес в интервю за Би Ти Ви.

"Следващата година към края може да се наложи увеличаване на данъците на хартия и това ще доведе до намалена събираемост на данъци. Така това, което е обещано на пенсионери и други групи, всъщност няма да бъде дадено реално", коментира Станчев.

Според него бюджетът е съставен по не най-добрия начин. "В макрорамката на бюджета има няколко хитрости, които обаче са нереализираме. Икономистите смятаме, че спада на БВП за тази година ще е някъде около 7%.

Спадът се дължи на фалити, затваряне на граници и така нататък. Около половин милиард е загубата само от това, че имахме хора под карантина", каза още икономистът. Правителството, за да излязат сметките, предвижда в бюджета за следващата година нисък спад на доходите за т.г. и бърз ръст следващата година, посочи той.

"По никакъв начин не личи бюджета да е антикризисен. Защо са необходими самолети точно сега и как те ще помогнат в тази криза, никой не може да каже. Тези пари, които отиват за частния сектор са 2,5 пъти по-малко от парите, които отиват за пенсионерите. Какво се получава - финансирате някой, който не произвежда и взимате парите на тези, които са по-трудоспособни. Т.е. така се демотивират онези, които са нетни кредитори на бюджета и биха могли да спестяват и за себе си, и за ДОО", обясни Станчев.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...