Флагман: Оттегля ли се Бойко Борисов като премиер?

Ковид и политиката вървят ръка за ръка. Това още по-ясно пролича, че след като премиера Бойко Борисов обяви, че е болен от коронавирус, веднага политолози, анализатори и медии почнаха да го тълкуват като политически знак, а не като медицинска диагноза.

Ето какво пише в свой анализ Флагман:

В някои медии вече се въртят имена на негови наследници – както в самата ГЕРБ, така и извън нея

Министър-председателят Бойко Борисов е в стабилно състояние, не е на легло и може да изпълнява служебните си задължения онлайн. И към този момент той работи от дома си, въпреки че PCR тестът му е положителен и има известно неразположение, близко до обикновена простуда. Това съобщиха хора от екипа на премиера във връзка със започналите груби спекулации, че той „обмисля да се оттегли и се търси нов министър-председател”.

Минути след като от Националния оперативен щаб обявиха, че Борисов е дал положителна проба, се появи в медийното пространство публикация в потресаващо заглавие

„Трима, след които и Плевнелиев, могат да наследят Борисов”. За подранилите тази сутрин читатели на сайтове заглавието подейства като студен душ – сякаш премиерът е в кома и вече му търсят наследници. Първоизточник на статията се оказа издание, близко до Цветан Цветанов.

В интригата, която се разпалва днес около здравето на Борисов, вече са замесени и негови близки хора от ГЕРБ, както и коалиционните партньори. Има статии, в които се внушава, че навременното оттегляне на Борисов от властта, нямало да навреди на стабилността на държавата, нито да разстрои редиците на ГЕРБ. Заради това Георги Марков излезе с пламенна реч пред столичен сайт , поантата, в която бе: ГЕРБ не може без Борисов и не може да има друг премиер!

Ето какво написа Борисов във фейсбук страницата си снощи

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://petel.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!