Флагман: Оттегля ли се Бойко Борисов като премиер?

Ковид и политиката вървят ръка за ръка. Това още по-ясно пролича, че след като премиера Бойко Борисов обяви, че е болен от коронавирус, веднага политолози, анализатори и медии почнаха да го тълкуват като политически знак, а не като медицинска диагноза.

Ето какво пише в свой анализ Флагман:

В някои медии вече се въртят имена на негови наследници – както в самата ГЕРБ, така и извън нея

Министър-председателят Бойко Борисов е в стабилно състояние, не е на легло и може да изпълнява служебните си задължения онлайн. И към този момент той работи от дома си, въпреки че PCR тестът му е положителен и има известно неразположение, близко до обикновена простуда. Това съобщиха хора от екипа на премиера във връзка със започналите груби спекулации, че той „обмисля да се оттегли и се търси нов министър-председател”.

Минути след като от Националния оперативен щаб обявиха, че Борисов е дал положителна проба, се появи в медийното пространство публикация в потресаващо заглавие

„Трима, след които и Плевнелиев, могат да наследят Борисов”. За подранилите тази сутрин читатели на сайтове заглавието подейства като студен душ – сякаш премиерът е в кома и вече му търсят наследници. Първоизточник на статията се оказа издание, близко до Цветан Цветанов.

В интригата, която се разпалва днес около здравето на Борисов, вече са замесени и негови близки хора от ГЕРБ, както и коалиционните партньори. Има статии, в които се внушава, че навременното оттегляне на Борисов от властта, нямало да навреди на стабилността на държавата, нито да разстрои редиците на ГЕРБ. Заради това Георги Марков излезе с пламенна реч пред столичен сайт , поантата, в която бе: ГЕРБ не може без Борисов и не може да има друг премиер!

Ето какво написа Борисов във фейсбук страницата си снощи

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://petel.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...