Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Козът на Борисов за изборите – Ковид-19! Целта – голяма част от избирателите да бъдат „карантинирани“


Снимка: Debati.bg

Вероятно немалко от хората сами са стигнали до убеждението, че насила ни вкарват в долнопробен фарс. Вече се намираме на по-малко от два месеца до парламентарния вот, а номерата започнаха отдалеч по-рано. Още откакто преди година ми закачиха за грандиозната геостратегическа операция под кодовото название „Ковид-19“. Това пише Георги Атанасов за в. „Минаха години.“

Времето бързо се изниза и ето, че сега се оказваме пред съвсем конкретни нашенски симптоми на глобалната психо-био-медицинска афера. Финансови, покрай спекулацията с ваксините и всевъзможни разходи за превенция и паспортизация, и политически заради употребата на пандемията за електронни цели.

Щафета без финал

Направо не е за вярване каква умопомрачителна щафета без финал се върти пред очите на „лошия човешки материал“. Естествено за негова сметка и в полза на глобалната и национална олигархия. В това число и нейните политически разклонения от типа на ГЕРБ. Набързо и без претенция за изчерпателност нахвърлям рецидивите на абсурда.

Още по време на карантината между март и май 2020 година започнаха да опипват почвата за отдалечаване на изборите. Под знака на вируса по-късно обаче избухнаха протестите и този вариант отпадна от сценария, но факторът Ковид-19 активно бе използван за компрометиране на опозицията чрез внушение за нарушаване на противоепидемичните мерки. И по всеки повод и без повод по-нататък лудницата доби паранормални измерения.

Веднъж затварят, после отварят зелени и червени часови зони по демографски признак, стъпаловидни графици, онлайн работа, обучение и лечение по Вайбър…

За да стигнем тези дни до абсурда моловете отново да работят, а вътре да е пълно с дигитални ученици, освободени от срокове, бележки, изпити, матури и елементарна грамотност. В същото време нелепия образователен министър продължава да дразни с идиотските си изказвания за планове, лектори, конспекти и програми. Вместо да си подаде оставката заради тоталния разпад на базовата грамотност при подрастващите и грубото политическо изнасилване на Българската история през 20-ти век, не е персонално виновен, защото Директивата след 10 ноември 1989г налага масовата маргинализация и профанация на българската нация. Някога четяща и знаеща днес зомбирана и чалгализирана до състояние на био-маса.

Ясно е, че поколенията са изпуснати веднъж завинаги и заключителните десетилетия на умиращата ни нация ще бъдат белязани от мрака на невежеството. Да се върнем обаче към щафетата от безумия без финал. Затваряха и отваряха без здравната икономическата аргументация, насъскваха едни срещу други демографски и социални професионални и регионални общности. Преди Коледа пуснаха кепенците, а точно поНовогодишните празници натикаха хората в магазините да се блъскат като говеда. И така до сега като апогеят на управленската несъстоятелност на незаменимите от ГЕРБи Ко настъпи покрай ваксините, вписани в поредната глава от безкрайната Библия на „американския национален интерес“, плащан от сателити като евроатлантическа България.

В същото време чехи и унгарци, които доста преди нас членуват в Европейския съюз и НАТО, спокойно купуват „Спутник 5“, тъй като за отговорните политици здравето на хората е по-важно от благословията на началниците. У нас обаче не е така.

Организиран хаос

Преди четвърт век някой подхвърли формулировката „организиран хаос“ по адрес на българския национален отбор по футбол, стигнал до четвъртото място в света на Мондиал -94 в САЩ. Вероятно това находчиво и не лишено от основание определение визираше нестандартната философия и арогантната артистичност на онзи легендарен тим, воден от „народния артист“ Димитър Пенев.

В наши дни също стигнахме до абра-кадабрата „организиран хаос“, но в съвсем различен контекст. Да се върнем няколко години назад към началото на февруари – от първо число на втория месец от годината най-сетне отвориха и горните етажи на моловете, които замениха читалищата, театрите и библиотеките в бита на европейските нашенци. Чудесно, очаквахме да разпечатат заведенията и стадионите и така постепенно да се върнем към нормалния живот, защото както напоследък се разбираш жертвите на Ковид-19 са три пъти по-малко от починалите. По други причини, не на последно място и заради масовия стрес и блокажа на здравната ни система, да не бързаме обаче с оптимизмът, тъй като още на третия ден след възраждането здравния министър, също толкова абсурден като образователния, в съзвучие с дежурните говорители на садистичната медицинска диктатура, отново размахаха червения картон на процентите и пациентите, като заплаши к с поредните рестрикции.

Ето как „организираният хаос“, донесъл огромно футболно щастие на нацията през лятото на 1994 година, сега се превръща в Хибрид на био- психо- технология в периода преди парламентарните избори. Може да се каже и по друг начин – Бойко Борисов ни облива щафетно с топъл и студен душ, използвайки вируса като основен коз за авансово манипулиране на вота. А целта е ясна – част от гласоподавателите да бъдат карантинирани, защото е близо до акъла, че при ниска активност, със страшна сила ще натежат правилните бюлетини, гарантирани на ГЕРБ от чиновническата партия силовите структури, бизнес клиентелата и циганските махали, плюс останалия личен електорат на началника от Банкя.

Пролет в черно и бяло

Именно това ни предстои във времето до 4-ти април. Най-напред ще ни плацикат с топлия душ – тоест разхлабване на мерките, а веднага след това ще ни обливат със студените струи на стари и нови рестрикции. Под знака на Ковид-19. Хем ще се грижат за бизнеса и нормалния живот, хем ще декламират заклинания в името на здравето. Лайтмотивът на идващата пролет в черно и бяло от сега е ясен, а именно Бойко Борисов прави всичко на ползу роду, ама комунистите, най-вече Нинова, и естествено Радев, пречат.

Не дай, Боже, да си позволят предизборна кампания по време на пандемията. Докато Пожарникарят има цялата държавна машина на една ръка разстояние в джипката. Подтекстът е ясен като игра на домашен белот с белязани карти. Всеки опит на БСП, президента и други алтернативи на ГЕРБ за политическа активност, ще бъдат оплювани от името на вируса, а всяко разхлабване на мерките, ще се пише в актива на Бойко Борисов, който като никой друг разбира душата на народа.

И както винаги, управлението винаги ще излиза в негова полза. За начало отваряне, после затваряне и обратно. А в крайна сметка целта е да се внуши на телевизионното стадо, че Винету се грижи за индианците, ама лошите искат да го свалят от белия кон. И затова очакайте – глътка въздух до края на февруари, а после истерична кампания за сплашване на електората с Ковид-19 и 119, за да си остане вкъщи на 4-ти април. Така де, Животът е по-важен от изборите, а най-важна е властта му.

Автор: Георги Атанасов

Източник: в. „Минаха години“

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Козът на Борисов за изборите - Ковид-19! Целта – голяма част от избирателите да бъдат „карантинирани“ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!