Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Г-н Борисов, подскажете какво да си купят бедните с помощи от унизителните 0,38 стотинки на ден?

Г-н Борисов, подскажете какво да си купят бедните с помощи от унизителните 0,38 стотинки на ден? Този въпрос е напълно логичен, след като преди няколко дни министър-председателят се похвали във Фейсбук, че ще бъдат отделени помощи в размер на 504 милиона лева за 600 000 души в нужда.

Екстрата, както става ясно от премиера, е за период от 6 години от 2021 г. до 2027 г., а парите идват по оперативна програма, сиреч от нас - европейските данъкоплатци. 

Фрог реши да направи проверка по колко лева се пада на човек на година и на ден от тези средства. Аритметиката е проста-на година излиза, че бедните хора ще взимат по 139 лева, а на ден приблизително 38 стотинки. Опитахме се да разберем какво може човек да си позволи за тази сума, но задачата се оказа с повишена трудност. „Мога да си купя една вафличка, но само ако е на промоция“, помогна ни пенсионерка с огромен опит в купуването на стоки на занижени цени и с изтичащ срок на годност. 

Последното изречение от хвалбата на Борисов във Фейсбук по темата, обаче разкрива целта на занятието: „Всеки нуждаещ се български гражданин ще получава нашата подкрепа и за в бъдеще“, отбелязва той. Скритото послание е ясно, а то е - ако пак ни изберете, ще има и още от същото.  Оптимистично ли ви звучи?!  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!