Г-н Борисов, подскажете какво да си купят бедните с помощи от унизителните 0,38 стотинки на ден?

Г-н Борисов, подскажете какво да си купят бедните с помощи от унизителните 0,38 стотинки на ден? Този въпрос е напълно логичен, след като преди няколко дни министър-председателят се похвали във Фейсбук, че ще бъдат отделени помощи в размер на 504 милиона лева за 600 000 души в нужда.

Екстрата, както става ясно от премиера, е за период от 6 години от 2021 г. до 2027 г., а парите идват по оперативна програма, сиреч от нас - европейските данъкоплатци. 

Фрог реши да направи проверка по колко лева се пада на човек на година и на ден от тези средства. Аритметиката е проста-на година излиза, че бедните хора ще взимат по 139 лева, а на ден приблизително 38 стотинки. Опитахме се да разберем какво може човек да си позволи за тази сума, но задачата се оказа с повишена трудност. „Мога да си купя една вафличка, но само ако е на промоция“, помогна ни пенсионерка с огромен опит в купуването на стоки на занижени цени и с изтичащ срок на годност. 

Последното изречение от хвалбата на Борисов във Фейсбук по темата, обаче разкрива целта на занятието: „Всеки нуждаещ се български гражданин ще получава нашата подкрепа и за в бъдеще“, отбелязва той. Скритото послание е ясно, а то е - ако пак ни изберете, ще има и още от същото.  Оптимистично ли ви звучи?!  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...