Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кметът на ГЕРБ в Синеморец се чувства над закона - управлява джипката си без ГО, без винетка и без технически преглед

Селският многомандатен кмет-нарушител на Синеморец Костадин Димитров Диков, протеже на общинския кмет на Царево Георги Лапчев и лансиран многократно от него на кметския пост, управлява автомобила си марка "Сузуки", модел "Джимни" с рег. №  А3473HВ, в продължение на години и в нарушение на нормативната уредба, без сключена застраховка "Гражданска отговорност", без винетка и без да е преминал през задължителния технически преглед. Дали от пестеливост или защото е "чадъросван" от местната полиция като кмет на управляващата партия ГЕРБ, той все пак си е позволил да погазва правилата, които всички граждани, управляващи МПС, стриктно трябва да спазват.


Джипката на кмета на Синеморец Костадин Диков, паркирана в забранена улица.

Вероятно предупреден, че граждани на Синеморец, Ахтопол (където живее той) и Царево са започнали да коментират наглото му поведение - неплащаните към държавата такси за своя автомобил, както и за започналата журналистическа проверка по казуса, на 12.10. 2020 г.
/понеделник/ кметът Диков е побързал да се снабди с винетка и да сключи застраховка "Гражданска отговорност".

Въпреки това историята за управляваното от него МПС не може да бъде заличена. 

Видно от справките, които извършихме, МПС-то е било без гражданска отговорност (справка от Гаранционен фонд: http://eisoukr.guaranteefund.org/ ) и без винетка (справка от БГ ТОЛ: https://web.bgtoll.bg/TollProduct)  до 12.00 ч. на 12.10.2020 /понеделник/. Към днешна дата автомобилът на селския черноморски кмет на ГЕРБ Костадин Диков продължава да бъде и без валиден технически преглед. Това показва бърза проверка в сайта на ИА "Автомобилна администрация (https://rta.government.bg/images/Image/check-inspection/index.html).

Освен това Костадин Диков не признава правилника за движение по пътищата и пътните знаци, като е засечен да паркира в забранена улица на кръстовище.

LIBERTA.BG разговаря с хора от Синеморец, Ахтопол и Царево, които заявяват, че Костадин Диков кръстосва с колата си селата и градовете в община Царево необезпокояван от органите на реда, като дори изразяват мнение, че от полицията са били наясно за липсата на винетка, гражданска отговорност и технически преглед на автомобила му, но тъй като е длъжностно лице и приближен на кмета на ГЕРБ на Царево Георги Лапчев, е умишлено несанкциониран и покровителстван от местните органи на МВР.

Граждани на Царево свидетелстват пред нашата медия, че Диков редовно присъства на сесиите на Общински съвет - Царево, пристигайки с неизрядната си джипка, и апелират пътна полиция да си свърши работата, като прекрати порочната си практика по прилагане на двойни стандарти между обикновените граждани и тези от ГЕРБ.

Противно на заявките на главния прокурор Иван Гешев, от началото на неговия мандат като главен прокурор черноморските кметовете на ГЕРБ (повечето от които избрани и с гласовете на ДПС) се изживяват като истински велможи във феодалните си владение в България, незачитайки правилата, богатейки от корупция на гърба на данъкоплатците и мачкайки всеки критичен глас. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://liberta.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!