Кметът на ГЕРБ в Синеморец се чувства над закона - управлява джипката си без ГО, без винетка и без технически преглед

Селският многомандатен кмет-нарушител на Синеморец Костадин Димитров Диков, протеже на общинския кмет на Царево Георги Лапчев и лансиран многократно от него на кметския пост, управлява автомобила си марка "Сузуки", модел "Джимни" с рег. №  А3473HВ, в продължение на години и в нарушение на нормативната уредба, без сключена застраховка "Гражданска отговорност", без винетка и без да е преминал през задължителния технически преглед. Дали от пестеливост или защото е "чадъросван" от местната полиция като кмет на управляващата партия ГЕРБ, той все пак си е позволил да погазва правилата, които всички граждани, управляващи МПС, стриктно трябва да спазват.


Джипката на кмета на Синеморец Костадин Диков, паркирана в забранена улица.

Вероятно предупреден, че граждани на Синеморец, Ахтопол (където живее той) и Царево са започнали да коментират наглото му поведение - неплащаните към държавата такси за своя автомобил, както и за започналата журналистическа проверка по казуса, на 12.10. 2020 г.
/понеделник/ кметът Диков е побързал да се снабди с винетка и да сключи застраховка "Гражданска отговорност".

Въпреки това историята за управляваното от него МПС не може да бъде заличена. 

Видно от справките, които извършихме, МПС-то е било без гражданска отговорност (справка от Гаранционен фонд: http://eisoukr.guaranteefund.org/ ) и без винетка (справка от БГ ТОЛ: https://web.bgtoll.bg/TollProduct)  до 12.00 ч. на 12.10.2020 /понеделник/. Към днешна дата автомобилът на селския черноморски кмет на ГЕРБ Костадин Диков продължава да бъде и без валиден технически преглед. Това показва бърза проверка в сайта на ИА "Автомобилна администрация (https://rta.government.bg/images/Image/check-inspection/index.html).

Освен това Костадин Диков не признава правилника за движение по пътищата и пътните знаци, като е засечен да паркира в забранена улица на кръстовище.

LIBERTA.BG разговаря с хора от Синеморец, Ахтопол и Царево, които заявяват, че Костадин Диков кръстосва с колата си селата и градовете в община Царево необезпокояван от органите на реда, като дори изразяват мнение, че от полицията са били наясно за липсата на винетка, гражданска отговорност и технически преглед на автомобила му, но тъй като е длъжностно лице и приближен на кмета на ГЕРБ на Царево Георги Лапчев, е умишлено несанкциониран и покровителстван от местните органи на МВР.

Граждани на Царево свидетелстват пред нашата медия, че Диков редовно присъства на сесиите на Общински съвет - Царево, пристигайки с неизрядната си джипка, и апелират пътна полиция да си свърши работата, като прекрати порочната си практика по прилагане на двойни стандарти между обикновените граждани и тези от ГЕРБ.

Противно на заявките на главния прокурор Иван Гешев, от началото на неговия мандат като главен прокурор черноморските кметовете на ГЕРБ (повечето от които избрани и с гласовете на ДПС) се изживяват като истински велможи във феодалните си владение в България, незачитайки правилата, богатейки от корупция на гърба на данъкоплатците и мачкайки всеки критичен глас. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://liberta.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...