Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лъснаха имейлите на Байдън-младши: Корупция, намеса в Украйна, наркотици и...

/Поглед.инфо/ Съветник на украинската газова компания Бурисма Холдингс през 2014 година е искал от Хънтър Байдън "съвети" относно това как синът на вицепрезидента Джо Байдън, може да "спре" това, което от компанията считат за "политически мотивирани действия".

Информацията бе разкрита от имейли, които се озоваха в ръцете на Фокс Нюз.

Имейлът от съветника на Бурисма Холдингс, Вадим Пожарски е част от дълга имейл верига, в която Хънтър Байдън и бизнес партньорът му Девър Арчър целенасочено са обсъждали тези въпроси, както и разследването срещу украинската компания и нейния основател, бившият министър за екологията и природните ресурси на Украйна, Микола Злочевски.

Освен това, те са дискутирали и с прокурора Хедър Кинг, как да се помогне за организирането на срещи в Държавния департамент, по време на президенството на Обама, относно Бурисма Холдингс.

В имейл, който се датира на 12 май, 2014 година, придобит от Фокс Нюз, Пожарски пише до сина на Джо Байдън и Арчър, изказвайки притесненията си, че "едно или повече предсъдебни прослушвания са инициирани от Министерството на вътрешните работи що се отнася до Бурисма Холдингс, които са много свързани с производството на газ и са ключовите компании на нашия холдинг".

Пожарски също така пише, че е получил "неофициални комуникации", които "ще предизвикат изнудване, в случай, че не сътрудничим".

"Министерството на вътрешните работи се свързва с Министерството на екологията и природните ресурси, както и Държавното геологическо и подземно дружество на Украйна, за да придобие всички документи, които се отнасят до издадените от 2006-а насам лицензи до днешна дата, за компаниите на нашия холдинг", пише Пожарски.

"Това са типични инструменти за дестабилизация на бизнеса", обяснява той.

Украинецът пише на Хънтър Байдън, търсейки помощ по въпроса./https://www.foxnews.com/politics/emails-to-hunter-biden-show-plans-to-meet-with-state-department-officials-about-burisma-probe/

"Спешно се нуждаем от съвета Ви, как можете да използвате Вашето влияние за да изпратите послание / сигнал и тнт, за да се спре това, което смятаме, че са политически мотивирани действия", пише Пожарски до сина на тогавашния вицепрезидент Джо Байдън.

Същият ден, Арчър препраща имейла на Хедър Кинг, който е партньор на кантората Бойс, Шилър и Флекснър, искайки да се "обсъди" въпроса, веднага щом разгледам имейла на украинеца Пожарски.

Кинг отговаря, че имейлът от Пожарски "ускори разговора, който исках да проведа с вас така или иначе".

"Като част от нашето продължаващо разследване, идеално бих искал нашата кантора да ангажира лобист, по наш избор, за да работи с мен", отговаря Кинг.

Той добавя, че правната фирма ще "води цялата тази работа и може да изпълни политическата и правна работа до тази линия, до която ще се наложи да се регистрираме като лобисти."

"Не искам да се регистрирам по Закона за разкриване на лобистите или Закона за регистрацията на чуждестранни агенти обаче", подчертава юристката.

Кинг пише, че има "избран правилния човек", както и че тя може "по обикновен и широк начин да обсъди въпроса с него".

Лицето, което визира Кинг е Дейвид Лейтър, когото тя описва като "добър, надежден, разбиращ енергийните въпроси и Украйна, а и е много близък" с държавния секретар Джон Кери.

Кинг отбелязва, че преди това той е бил началник-щаб на държавния секретар на Обама, Джон Кери, от където и тя се запознала с него.

"Ако сте съгласни, ще проведа по-целенасочен разговор с него днес, за да можем да продължим, започвайки с ключови представители от Държавния департамент, с които ще трябва да започнем да говорим тази седмица", добавя тя.

Арчър отговаря, че "има още".

По-късно същия ден, Кинг изпраща на Хънтър Байдън и Арчър имейл, казвайки, че "непосредственият план е да се достигне до бюрата отговарящи за енергетиката и Украйна в Държавния департамент".

"Трябва да ги представим на Бурисма и да ги "информираме" за настоящата ситуация на Бурисма, което ще включва въпросите, за които ми писахте днес от имейла на Вадим към вас", пише юристката към сина на Джо Байдън и партньора му.

"Не можем просто да отидем там и да питаме, но често се случва, че разговорът е отворен към въпроси, ако всичко се развие добре", добавя тя.

Не е ясно какъв "въпрос" има предвид тя.

Арчър отговаря, казвайки, че това звучи "подходящо" и казва на Кинг "да се свърже с Вадим за непосредствените действия", които ще се предприемат по въпроса.

В същото време, Бурисма Холдингс и основателят им Микола Злочевски са под разследване в Украйна от прокурора Виктор Шокин.

Шокин в разговор с бившия кмет на Ню Йорк Руди Джулиани през 2019-та година казва, че Злочевски е назначил Хънтър Байдън в борда на Бурисма, "за да се защити".

Имейлите уреждат срещите в Държавния департамент на Съединените щати относно разследването срещу Бурисма, почти две години преди бившият вицепрезидент Джо Байдън да приложи натиск към украински правителствени представители, да уволнят прокурор Шокин.

Преди време Джо Байдън се похвали пред камерите, че когато е бил вицепрезидент и е водел политиката на администрацията на Обама по Украйна, той успешно е натиснал Киев за уволнението на Шокин, който тогава е топ прокурор.

"Погледнах ги и им казах:

"Напускам след шест часа. Ако прокурорът не е уволнен, няма да получите парите", казва Байдън пред Съвета за външни работи през 2018 година.

"Е, кучият син беше уволнен", продължава бившият вицепрезидент и настоящ кандидат-президент на демократите.

Байдън и съюзниците му твърдят обаче, че намесата му в Украйна за уволнението на Шокин нямала нищо общо със сина му, а била всъщност свързана с притеснения за корупцията.

Уволнението на Шокин беше широко очаквано и искано от европейски и американски представители заради неуспеха му да се справи с корупцията в Украйна.

То се отрази и на официалната политика на администрацията на президента Барак Обама.

Новите имейли и по-точно тези, които визират Държавния департамент идват само седмици преди Комисията по вътрешна сигурност на американския сенат и Финансовата комисия да пуснат временния си доклад, след продължилото месеци разследване за ролята на Хънтър Байдън в аферата с украинската компания Бурисма.

Докладът, който е 87 страници казва, че представители на администрацията на Барак Обама са "знаели", че Хънтър Байдън заема позиция в борда на Бурисма и това е "проблематично", както и че това пречи на "ефективното изпълнение на политиката що се отнася до Украйна.

"Това разследване илюстрира нивото, до което представителите в администрацията на Обама са игнорирали ярките предупредителни сигнали, когато синът на вицепрезидента се е присъединил към борда на компания, притежавана от корумпиран украински олигарх", се казва в резюмето на доклада на Сената.

"Въпреки, че позицията на Хънтър Байдън в борда на Бурисма хвърля сянка над работата на тези, които водеха антикорупционните реформи на Украйна, комисиите знаят само за двама индивиди, които все пак са изразили притесненията си пред началниците си", се казва в доклада на Сената.

"Въпреки усилията на тези индивиди, техните притеснения изглежда са попаднали на глухи уши", допълват разследващите.

Докладът казва, че представителят на Държавния департамент Джордж Кент, който свидетелства по време на изслушването за импийчмънта на Тръмп миналата година, както и Амос Хохщайн, бившият американски специален пратеник и координатор за международните енергийни дела, са изразили притесненията си пред кабинета на бившия вицепрезидент.

По време на прослушването за импийчмънта на президента Тръмп, Кент е свидетелствал, че е повдигнал многократно въпроса за Бурисма пред администрацията на Обама.

Кент също така заяви, че е повдигнал въпроса с кабинета на бившия вицепрезидент през 2015-а, относно ролята на сина на Байдън в борда на Бурисма, което може да създаде "възможността това да се възприеме като конфликт на интереси".

Освен това той свидетелства, че е било неговото, както и на други държавни служители "силно възприятие", че основателят на Бурисма, Микола Злочевски е откраднал пари, както и че прокурор е взел "подкуп за да затвори този случай".

Прокурор Шокин е уволнен през април 2016 година, а случаят е затворен от друг прокурор, който го заменя - Юри Луценко.

Междувременно, нови имейли придобити от Фокс Нюз се появиха, след като и Ню Йорк Пост слага ръце на тях.

Те показват, че Хънтър Байдън е представил баща си, вицепрезидентът Джо Байдън на високопоставен представител на Бурисма Холдингс през 2015-а година.

Ню Йорк Пост в репортажа си разкрива, че вицепрезидентът Джо Байдън, по молба на сина си Хънтър, се среща с Вадим Пожарски през април 2015-а година във Вашингтон.

Ето какво се казва в един от имейлите от Вадим Пожарски към Хънтър Байдън:

"Скъпи Хънтър, благодаря ти, че ме покани във Вашингтон и ми даде възможността да се срещна с баща ти и да прекараме известно време заедно. Това наистина беше чест и удоволоствие.

Както говорихме вчера вечерта, ще бъде чудесно да се видим за по едно бързо кафе. Какво мислиш? Мога да дойда до офиса ти някъде около обяд или нещо такова. Преди или по път към летището.

Твой,

В."

Срещата, която се споменава в благодарствения имейл, според Ню Йорк Пост, е изпратена от Пожарски на Хънтър Байдън на 17 април, 2015-а година. Т.е. една година след като Хънтър Байдън заема позицията си в борда на украинската Бурисма Холдингс.

Имейлите се оказаха в твърдия диск на лаптоп, който е бил оставен в компютърен сервиз през 2019-а година, казват от Ню Йорк Пост.

От изданието добавят, че копие на твърдия диск се оказва в ръцете на Робърт Костело, адвокат на бившия кмет на Руди Джулиани, който е личен юрист на президента Доналд Тръмп.

Кампанията на Байдън отвърна на огъня в сряда:

"Разследванията от пресата по време на импийчмънта и дори от две водени от сенатски републиканци комисии, чиято работа беше определена като "нелегитимна" и политическа от техен съпартиец, стигнаха до същия извод - че Джо Байдън е извършвал официална американска политика към Украйна и не се е замесвал в нищо нередно".

Говорител на кампанията за президент на Байдън заяви, че администрацията на Тръмп и по-точно нейни представители, са свидетелствали, че бившият вицепрезидент не е направил нищо нередно.

"От Ню Йорк Пост никога не попитаха кампанията на Байдън за критични елементи от тази история", заяви говорителят Андрю Бейтс от името на кандидат-президентската кампания.

"Със сигурност не са повдигали въпроса, че Руди Джулиани, чиито дискредитирани конспиративни теории и съюзи с лица, свързани с руското разузнаване, са широко известни, е твърдял, че има такива материали", допълниха от кампанията на Джо Байдън.

Междувременно, репортаж на Ню Йорк Пост каза в сряда, че имейлите са част от цял набор данни, които са извлечени от лаптопа, който е оставен в сервиз за компютри в Делауеър през април 2019 година.

Според Ню Йорк Пост и други материали са били открити на лаптопа, включително видео, на което се вижда как Хънтър Байдън пуши крек, докато е ангажиран в сексуален акт с неидентифицирана жена, както и други снимки със сексуален характер.

ФБР също са взели компютъра и въпросния твърд диск през декември 2019-а година. Собственикът на сервиза обаче, заяви, че има копие на твърдия диск, което по-късно е дал на адвокат Костело.

Ню Йорк Пост твърдят, че ФБР са отнесли въпроси относно твърдия диск и лаптопа към Американската прокуратура в Делауеър, където говорител е заявил за изданието, че от прокурорския кабинет "нито могат да потвърдят, нито да отхвърлят съществуването на подобно разследване".

Адвокатът на Хънтър Байдън не коментира детайлите, но вместо това заяви за Ню Йорк Пост, че Руди Джулиани "прокарва широко дискредитирани конспиративни теории за семейство Байдън, като открито разчита на лица, свързани с руското разузнаване".

Ролята на Байдън в борда на украинската Бурисма Холдингск и бизнес сделките й изникна по време на разследването за импийчмънта на президента Тръмп през 2019-а година.

По време на вече прословутото си обаждане към украинския президент Володимир Зеленски, Тръмп е натиснал Киев да провери ролята на по-стария Байдън за натиска за уволняването на украински прокурор, който е разследвал основателя на Бурисма.

Кампанията за натиск на Тръмп срещу Украйна доведе до широки оплаквания и от своя страна до опит за импийчмънт.

Исканията на президента дойдоха след като милиони долари под формата на американска военна помощ за Украйна бяха замразени, което демократите заявиха, че представлява сделка от типа "танто за танто".

Президентът Тръмп беше признат за виновен и по двата члена за импийчмънт - злоупотреба с власт и обструкция на Конгреса.

Превод: СМ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://pogled.info/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!