Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отворено писмо от роднини на последователи на Фалун Гонг до Съвета на ООН

медитативната практика Фалун Гонг

През 1999 г. Джиянг Земин забранява медитативната практика Фалун Гонг и дава нареждане за неконтролирани репресии и жестоко преследване на 100 милиона практикуващи – хора, живеещи според принципите на Истинност, Доброта и Търпение. Преследването прераства в геноцид над група невинни хора. (снимка: faluninfo.ru)

практикуване на Фалун Гонг

До средата на 90-те години местата за практикуване на Фалун Гонг са обичайно явление из цял Китай. (снимка: faluninfo.ru)

Отворено писмо от роднини на практикуващи преследваната от Китайската комунистическа партия медитативна практика Фалун Гонг, адресирано до Съвета на ООН по правата на човека.

„Не трябва да забравяме пострадалите по време на пекинската Олимпиада” – под такъв надслов Организацията за защита правата на последователите на духовната практика Фалун Гонг предаде на 5 март в ООН, а също и на политици и организации от различни страни, отворено писмо и списък с привържениците на въпросното движение, подложени на репресии в Китай по време на Олимпиадата в Пекин през 2008 г.

Целта на предаването на материалите в ООН е повече хора по света да узнаят как комунистическият режим в Китай е използвал Олимпиадата за усилено преследване на неудобни за него хора.

До Съвета на ООН по правата на човека:

Китайската комунистическа партия (ККП) представи в ООН отчет за положението с човешките права в Китай. Както и преди, този път ККП отново се опита да хвърли прах в очите на световната общественост. Действайки нагло, тя използва организации, намиращи се под неин контрол – в това число и т. Нар. «независими» организации за правата на човека – които не могат да функционират без нейно съгласие. Тези организации съществуват, за да залъгват предполагаемата аудитория и по този начин да поддържат ККП на власт.

Ние, родствениците на практикуващите Фалун Гонг в Китай, които изпитват жестоки страдания в резултат на нечовешкото преследване от страна на ККП, желаем да свидетелстваме за действителната ситуация на човешките права в Китай. Именно ние сме в правото да дадем истинна информация за състоянието на нещата по отношение на съблюдаването на човешките права от страна на ККП. Ние станахме свидетели на зверствата на партията, на тиранията й, изпитахме на собствен гръб лъжите й и безсрамното й поведение.

Известно е, че ККП не жали сили в преследването си на Фалун Гонг. Десет години изминаха от началото на репресиите, стартирани по заповед на бившия лидер на Китай, Джианг Земин – инициатор и вдъхновител на преследването на Фалун Гонг. Всички знаят за неговите ревност и страх пред нарастващата популярност на Фалун Гонг – духовна практика, превърнала се в трън в очите му. Обхванат от параноя, той решава, че Фалун Гонг представлява заплаха за неговата власт.

Джианг Земин забранява Фалун Гонг и инициира неконтролирани репресии и жестоко преследване на 100 милиона практикуващи – хора, живеещи според принципите на Истинност, Доброта и Търпение. Преследването прераства в геноцид над група невинни хора.

ККП нарежда на правителствения апарат, намиращ се под контрола на Джианг Земин, да „съсипят репутацията на последователите на Фалун Гонг, да ги разорят финансово и да ги унищожат физически”.

Десетки милиони практикуващи в Китай са пострадали от жестоките и рафинирани изтезания и преследване. Длъжни сме да запитаме: „Какво се случи през тези десет години на зверско преследване? Колко практикуващи бяха убити и станаха инвалиди?

Колко бяха изпратени в трудово-превъзпитателни лагери и центрове за промиване на съзнанието? Колко са хвърлени по затвори и центрове за задържане? Колко бяха уволнени и онеправдани? И най-ужасното: колко бяха погубени в резултат на отнемане на органи от живи практикуващи заради печалба?”

За чиновниците на ККП е абсолютно без значение дали преследваните са 70-80-годишни старци или малки деца. Ако просто имаха отношение към Фалун Гонг, те се превръщаха в обекти на преследване.

Десетки хиляди щастливи семейства бяха разбити от партията. Старци и деца бяха захвърлени на произвола на съдбата без финансова помощ. Преследването от страна на полицията и правителствени чиновници стана нещо обичайно. Съзнавайки всичко това, ние живеем в постоянен страх и ужас. Наши невинни роднини страдат от преследването, незаконни арести, безмилостни избивания, изтезания и, както вече бе упоменато, губят живота и органите си само заради вярата си в Истинност, Доброта и Търпение, и искат да бъдат добри хора.

Тези практикуващи желаят единствено хората, чието съзнание е било отровено, които са били измамени от лъжите на ККП, да узнаят истината за Фалун Гонг и за безпрецедентното преследване на последователите му в Китай. Използвайки личните си средства, тези практикуващи изготвят материали за разясняване на истината относно преследването и ги разпространяват. Заради това са преследвани. И нещо повече, преследват ги дори ако разговарят един с друг или седят заедно. Срещите, даже ако на тях присъстват общо двама практикуващи, са забранени от комунистическите власти. Провеждането на мирни апели не им е позволено – право, гарантирано от Конституцията на Китай.

Предвид казаното по-горе, ние, намиращите се под тиранията на ККП, можем единствено да стоим безучастно със сълзи на очи, без да смеем да протегнем ръка за помощ.

През последните години, благодарение на това, че практикуващите в Китай и зад граница разясняват истината, светът започва да узнава за позорното преследване, скрито от чужди очи.

В самия Китай адвокати – като Гао Джишенг, пристъпват напред и открито надигат глас в защита на Фалун Гонг, а порядъчни високопоставени служители, като Хан Гуаншен, Джия Джия и Уан Джаодзюан апелират в защита на Фалун Гонг. На международната сцена все повече организации, правителствени органи и общественици осъждат преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия и многократно призовават ККП да подобри състоянието на човешките права.

ККП не обръща никакво внимание на тези усилия и продължава да търси начини да заблуждава световната общественост с лъжите си. Нагло и безсрамно тя продължава нечовешкото преследване на Фалун Гонг в Китай. Дори стана по-малко деликатна в средствата си за жестоко преследване на порядъчни хора като Гао Джишенг.

Ситуацията с човешките права в Китай не се е подобрила. В действителност ККП ожесточи преследването на практикуващите. Даже се възползва от повода за провеждане на Олимпийските игри и безмилостно продължава да арестува и задържа невинни практикуващи из цялата страна. Убийствата и изтезанията продължават.

Според данни на сайта Minghui, от началото на 2008 г (ако говорим за Пекин) до началото, провеждането и закриването на Олимпийските игри, ККП е ожесточила зверското преследване на практикуващите. Методите на преследване включват обиски на практикуващите, следене, оказване на натиск, фабрикуване на лъжливи обвинения, арести, претърсване на домовете, принудителен труд, затвор, задържане, изтезания и убийства – и това не е пълният списък на страданията, на които са подложени практикуващите и техните семейства.

1.  Незаконни арести   

Според статистика на сайта Minghui, под предлог „успешното провеждане на Олимпийските игри” през 2008 г ККП задължава пекинските чиновници и полицаи да арестуват няколкостотин практикуващи. Случаите, станали известни, са само върхът на айсберга, тъй като много от тях стават тайно, и всичко зависи доколко ККП може да блокира подобна информация. Например през октомври 2008 г сайтът Minghui публикува следното съобщение: „На улица Байджифан, район Хуан, Пекин, по време на провеждането на Олимпийските игри полицията арестува 17 практикуващи”. Това е само малка част от всичкит извършени арести.

Фан Имин е сребърен медалист в конкурса по китайска традиционна живопис с маслени бои, организиран от телевизия Ню Танг Дайнъсти (New Tang Dynasty Television), известен художник и практикуващ Фалун Гонг от Пекин. В нощта на 8 юли 2008 г той бил съпроводен до дома си от сътрудници на местния полицейски участък Андинмен, р-н Дунчен, Пекин. Той бил арестуван, а домът му – обискиран. Художникът бил осъден на две години принудителен труд. Фан Имин се намира в Пекинския трудово-превъзпитателен лагер и е принуден да върши тежка работа. За това бе съобщено едва на 22 октомври 2008 г, няколко месеца след неговия арест.

Друг известен художник и пекински практикуващ, Уан Минюе, и фотографът Джин Сяохуей били арестувани по същото време, както и Фан Имин. Те били затворени в трудово-превъзпитателния лагер Туанхе. Но за ареста и хвърлянето им в затвора не бе известно извън пределите на Китай допреди това писмо.

На 20 април 2008 практикуващият Ню Джинпин и жена му Чан Лянин се прибрали вкъщи от пазара с четиригодишната си дъщеря. Полицаи от отдела на вътрешна сигурност на район Чаоан в Пекин ги пребили и арестували пред очите на малката им дъщеря. Те сложили белезници на Ню и го хвърлили на дивана. Детето било изплашено и викало силно. До ден днешен момиченцето е измъчвано от кошмари. В момента за нея се грижи 80-годишната й баба.

58-годишната практикуваща Чао Хуайчун от Зиноухъ (р-н Хайдан, Пекин)  била следвана от шестима цивилни мъже, които твърдели, че са от пътната полиция на полицейски участък Юндин. Те нахлули в дома й и извършили обиск на всички стаи. Мъжът на Чао (непрактикуващ) ги попитал: „Какво правите? Имате ли право да  ровите в къщата ми?” „Ние сме полицията! – извикал полицаят. – Ние не ровим , а претърсваме. Никой да не мърда!” Чао Хуайчун била арестувана и осъдена на половин година престой в центъра за задържане Хайдян (р-н Цинхъ, Пекин).

Там била оставена без храна и вода, от което сърдечните й заболявания се появили повторно. И въпреки че състоянието й било критично, от центъра за задържане отказали да я освободят. Мъжът на Чао е 65-годишен и страда от много болести. В дома им живее и психичноболната им дъщеря.

На 26 юли полицаи от окръг Цянцао отново арестували 52-годишната практикуваща Чан Фенчун от село Цянцяоцън (Хуайджоу, Пекин), докато работила на полето.

Когато я освободили поради необходимостта от медицинска помощ, полицията използвала Олимпийските игри като оправдание, за да я изпратят в центъра за задържане Хуайджоу. В резултат на изтезанията лявата страна на тялото й е парализирана и тя е психически травмирана.

На 29 юли около 17 ч. три жени, практикуващи Фалун Гонг – Джай Шутян (61г.), Хан Мин (62г.) и Джоу Лиян (55г.) посетили г-жа Джиян, живуща на адрес: р-н Чаоян, ул. „Северен Хуцзялоу” 5, стая 401. Над 10 души от държавна сигурност в Чаоян, от полицейския участък на ул. „Хуцзялоу” и от комитета на р-н Хуцзялоу внезапно нахлули в дома й. Те започнали да крещят силно и обискирали мястото. Полицаите разбили вратата на стаята на сина на г-жа Дзян (непрактикуващ), извършили обиск и не намерили нищо. Въпреки това арестували четирите възрастни жени, обвинявайки ги в провеждане на „незаконно събрание”.

В утрото на 16 септември 2008 г практикуващата Лю Цинлунцяо от р-н Хайдян, Пекин, раздавала материали за разясняване на истината за Фалун Гонг. Полицаи я арестували и конфискували всичките материали. Те отишли и в дома на по-възрастната й сестра с думите: „Ние я следяхме с помощта на камера по време на Олимпийските игри”. Лю Пин се намира в центъра за задържане Цинхъ в Пекин. Нейната 80-годишна майка живее сама. „Имам нужда от дъщеря си.Тя прави толкова много добри неща, а полицията я арестува. Аз вече минавам 80-те и останах сама. Само Лю Пин се грижеше за мен. Откакто полицията я арестува, за мен не се грижи никой. Полицаите оставиха и куче пред дома ми, което лае всеки ден. Аз не мога нито да се храня, нито да спя. Имам нужда от дъщеря си. Върнете ми я!”, казва възрастната жена.

Сутринта на 4 декември 2008 г Джан Дзъвей, ученичка от 3-ти клас на средно училище Джунгуан, р-н Хайдян, четяла материали за Фалун Гонг, които намерила. Преподавателката Лун Хунин забелязала това. Тя взела материалите и съобщила за това на директора Син Сяопин. Той незабавно докладвал на полицейския участък в Джунгуан. Над 10 души отишли в дома на Джан Дзъвей и арестували практикуващата Лю Юйцян, която им гостувала. Обискирали дома им и иззели два компютъра, два принтера, мп3-плеър, мобилен телефон, книги за Фалун Гонг и други вещи. Даже разбили стъклената врата и огледалото в стаята. Джан Дзъвей и майка й били отведени в местния полицейски участък.

2.Измъчвани до смърт: през 2008 г шестима практикуващи са починали в резултат на провежданото от ККП преследване

ККП носи отговорност и за трагичната смърт на Юй Джоу, известен изпълнител на фолк песни, както и музикант, свирещ на хармоника и ударни инструменти във фолклорна група „Малката красавица и жителите от долината”. Той бил жител на Пекин, любимец на много хора. Юй Джоу завършил във френския факултет на Пекинския университет и говорел свободно няколко езика.

Той помогнал за превода на основния текст на Фалун Гонг „Джуан Фалун” на френски език. Съпругата му, Су На, е художничка. Те живеели според принципите Истина, Доброта и Търпение. Техните доброта и търпимост са дарили щастие на хората.

На 26 януари около 22 ч. г-н Юй се прибирал от работа със съпругата си. Полицията  препречила пътя на колата им на пътя Янчуан и поискала да извърши „олимпийски обиск”. Когато разбрали, че са практикуващи, ги изпратили в окръжния център за задържане на Танджоу. На 27 януари в 9ч. четирима души от полицейския участък на Байюан, отдела на Тунджиу, полицейския участък на Сяншан и отдела на Хайдян безрезултатно обискирали дома на родителите на Су На. След това претърсили жилището на по-малката сестра на Су На, но не намерили никакъв компютър. Взели от масата й няколко листа бяла хартия.

На 6 февруари 2008 г, по време на китайската Нова година Юй Джоу починал в резултат на изтезанията. Семейството му било уведомено за проблеми със здравословното му състояние. Негови роднини бързо отишли в центъра за бърза помощ на Цинх. Когато пристигнали, той вече бил мъртъв и тялото му било покрито с бял чаршаф. Кислородната маска още била на лицето му, но краката му били студени като лед. Той починал 11 дни след ареста си. На Су На не било разрешено да присъства на погребението на съпруга си.

След смъртта на Юй Джоу ККП продължила да преследва Су На. Продължили да я задържат в окръжния център за задържане на Чунвен. На 25 ноември 2008 г в 9ч окръжният съд на Чунвен в Пекин осъдил Су на три години затвор. Целият процес отнел няколко минути. Су апелирала към по-висша инстанция на съда.

Освен това по време на провеждането на Олимпийските игри през 2008 г Управление 610 на район Хайдян, местната полиция и държавната администрация често посещавали дома на родителите й, предупреждавайки ги да не  разговарят  с  чуждестранни журналисти. Няколко дни  преди това, докато окръжният съд на Чунвен осъждал Су На, те уведомили семейството на Юй Джоу за предстоящата му кремация, като ги излъгали, че съпругата му е дала разрешение за това и че семейството му ще носи отговорност за тялото му.

След смъртта на Юй Джоу още двама практикуващи са били убити в Пекин през май 2008 г – г-жа Лан Фенсян и г-жа Кан. Г-жа Лан била над 60-годишна, от р-н Чаоян, Пекин; многократно преследвана и задържана от чиновници на ККП. Тя била арестувана 3 пъти между януари и май 2008 г и починала вследствие на изтезания в средата на юни 2008 г.

72-годишната г-жа Кан живеела в областта Сили (Юйджуан, Пекин). Служители на пътната полиция от участък Хуаюуан я арестували на 20 май 2008 г, докато раздавала листовки. Обискирали дома й. В резултат на изтезания в полицейския участък, кръвното налягане на г-жа Кан се повишило и тя получила кръвоизлив на мозъка. Починала на 29 май. Г-жа Кан практикувала Фалун Гонг в продължение на 15 години и била напълно здрава.

 64-годишната практикуваща от Пекин, Чен Лянфън, работила по-рано във Втори институт на Катедрата по авиация. В началото на репресиите срещу Фалун Гонг през 1999 г администрацията на института я пращала няколкократно в център за „промиване на съзнанието”. Семейството й също било подложено на огромен натиск. В началото на 2008 г у г-жа Чен се появили редица заболявания, в резултат на което тя не била в състояние да се храни в продължение на няколко дни. Седмица преди да почине, в дома й я посетили служители от администрацията на института, давайки й „наставления” и предупреждавайки я да не създава проблеми по време на Олимпиадата. За нея това се оказало още по-голямо мъчение и пречупило последните й сили. На 20 юни, след 9-годишно преследване и изтезания, г-жа Чен починала.

Г-жа Уан Чюнджюн била жителка на село Сяохунмен, р-н Чяаоян, близо до Пекин. На 14 април тя била арестувана от служители на Управление 610 и подложена на изтезания в трудовия-превъзпитателния лагер Туанхъ в Пекин. На 23 август тя починала на 65-годишна възраст.

Гореописаното е само незначителна част от тежките престъпления, извършени от властите и длъжностните лица на ККП срещу китайските граждани. Жестокото преследване на Фалун Гонг продължава почти 10 години. Ние, членовете на семействата и родствениците на практикуващите Фалун Гонг, които са подложени на преследване, се обръщаме към всеки участник в правозащитни организации на ООН с молба нашите показания да бъдат зачетени. Моля, не се поддавайте за пореден път на лъжите на ККП. Моля, не позволявайте да бъдете измамени от измислените им лъжи. ККП е истински зла и убива без да й мигне окото. Нейната истинска същност на убиец не се е променила.

Понастоящем при еднопартийната власт на ККП народът на Китай се намира в един голям затвор. Хората в Китай са лишени от свобода и от човешките си права, а тези, които дръзнат да се противопоставят на ККП, са подложени на преследване.

Когато целият свят разбира, че на 21 май 2006 г. в Пекин г-н Цао Дун, местен практикуващ, се е срещнал с г-н Едуард Макмилан-Скот, вицепрезидент на Европейския Парламент, и е дал свидетелски показания за отвратителните престъпления, на които станали жертви практикуващите Фалун Гонг в Китай, г-н Цао е незабавно арестуван от специални агенти на ККП и изпратен в Гансу. В навечерието на Новата (2007) година той е осъден на 5-годишен престой в затвор Тяншуй, провинция Гансу, където се намира и до момента.

Ние се надяваме, че съвета на ООН по правата на човека ще направи обзор относно ситуацията за човешките права в Китай, поддържана от ръководството на ККП, и че ще разгледа злоупотребите, извършени от комунистическата партия с помощта на договори с други правителства по отношение на човешките права. Те се прикриват едни други ,използвайки контролирани от тях организации, включително и така наречените „независими асоциации за човешките права”, които не могат да работят без съгласието на ККП.

Необходимо е да разложите ККП, за да можете да чуете гласовете на тези, които те преследват. Ние се обръщаме към вас с молба да предприемете всички възможни мерки, за да могат да се съблюдават човешките права и свободата на китайците, включително и на тези, които понасят на гърба си дългото преследване на ККП.

Китайският народ ви благодари, и нека Бог ви благослови!

От роднини на преследвани практикуващи Фалун Гонг в Китай.

Epoch Times Украйна

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!