Не само килими, дарявали сме и стари календари, и въобще всичко дето е за изхвърляне, за да се радват хората... Миролюба Бенатова: Това е положението. Огризки трета употреба

А за нас си оставяме само чуждите пари защото

Не само килими, а и много други неща се даряват, разкри в предаването „Лице в лице“ председателят на парламента Цвета Караянчева. Повод бе нашумялото наскоро дарение на стари килими от Народното събрание за театъра в Кърджали – градът, от който тя е избрана.

Запитана, обидили ли са се хората заради дарението на стари килими, тя отговори: „Вижте, това са абсолютни битовизми. Има процедура в Народното събрание, не аз съм я въвела, много отдавна е.

Имаме вещи с отпаднала необходимост и ако някое учреждение пише писмо, събира се комисия, тя решава дали отговаря на условията и му разрешава да дойде и да види – има мебели и други работи.

Идва, избира си и се подписва протокол. Това е практика, дарили сме компютри в Бяла Слатина за над 6000 лева, на Министерството на социалното подпомагане също дарихме брошури, календари – да, бяха от стари години, но бяха с прекрасни пейзажи и те ги раздадоха на старчески домове.

Това трябваше ли да го изхвърлим? Това, че директорът на театъра е решил да благодари и понеже съм от този избирателен район, то стана тема световна. Това е практика.

Сега във Военната академия във Велико Търново също са подали молба за мебелировка. Тези неща стоят в склада и след време ще ги изхвърлим или нарежем. По-добре да се ползват“.

Би ти ви

Миролюба Бенатова: Това е положението. Огризки трета употреба

Стари календари за старчески домове. Защото имали хубави пейзажи и не били за изхвърляне. Дарение от управляващите.
(Цвета Караянчева пред бтв)
#Що не си обзавеждат апартаментите с мебели втора употреба и не си занесат старите килими вкъщи. А със спестените пари да купят нещо ново за хората.
Защото не им хрумва.

Това е положението. Огризки трета употреба.

И липса на каквото и да било усещане за свян.

Журналистът Миролюба Бенатова, Facebook

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...