Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко се хвали – българите станаха три пъти по-богати?! Кои българи – мутрите с чекмеджетата, или бабите с 200 лева пенсия?

Премиерът-беглец Бойко Борисов, който от страх, че ще бъде арестуван от протестиращия народ, трети месец не се вясва в Министерския съвет, сипе хвалби за хунтата във фейсбук, видя Narod.bg.

Лидерът на престъпната шайка ГЕРБ, който преди дни беше ударен през пръстите от ЕК, че в България властва корупцията и че в страната ни законите не важат, се изцепи с пост как за последните 11 години, демек, под неговото управление, българите станали три пъти по-богати.

Сигурно е така, сигурно някои хора са три или триста пъти по-богати. Въпросът е кои – олигарсите на Баце като Киро Кела и Вальо Златев, самият Баце с чекмеджето, пълно с евро по 500, или нашите майки, бащи, баби и дядовци, чиито заплати и пенсии, според официалната статистика, са най-ниските в Европейския съюз?

Напук на реалността Борисово обаче продължава да се опитва да лъже народа, че под диктата на хунтата животът е рай.

Ето и цялата словесна помия, с която премиерът от СИК заля публиката във фейсбук:

За последните 11 години България е увеличила три пъти своите нетни активи на глава от населението до 9586 евро. Това е видимо от проучване на авторитетния германския застраховател Allianz .
Благодарение на добрите резултати през последните години българските домакинства и икономика са подготвени за кризата.

Това не ни успокоява, а ни амбицира да работим още по-усърдно. Разумната финансова политика, борбата с контрабандата и инвестициите ни позволиха за пореден път да увеличим с нови 10% заплатите в бюджетния сектор.

Пенсиите също ще бъдат увеличени и догодина, а до края на пандемията ще продължим да подкрепяме възрастните хора с допълнителни 50 лeва към пенсиите. Продължаваме с политиките ни за помощ на бизнеса, които вече запазиха близо 300 000 работни места.
Въпреки тежкото наследство от кандидатите за властта днес, държавата продължава да се развива. И това е видно от оценката и анализите на международните експерти.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!