Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Амнести Интернешънъл загрижена за здравето на Фалун Гонг практикуващите в Китай

By Gisela Sommer, Epoch Times Staff

Amnesty International

Практикуващата Фалун Гонг , Оуянг Уен, 48-годишна, започва да излежава през юни 2008 г. своята двегодишна присъда за преобразоване чрез принудителен труд (ППТ). От принудителното четене на анти Фалун Гонг материали по 16 ч. на ден там тя почти ослепява, но не й се оказва медицинска помощ.

Оуянг бива арестувана от дома й през м. май 2008 г. без заповед за арест и след едномесечно задържане за „укриване на Фалун Гонг материали” бива изпратена за ППТ.

В лагера за ППТ я принуждават да чете и заучава анти Фалун Гонг материали по 16 часа на ден и да държи изпит върху наученото, като й е обяснено, че от оценките й ще зависи колко време ще остане за ППТ.

След три месеца нейното зрение започва да се влошава, най-вече след като я принуждават да държи изпити върху анти Фалун Гонг материалите, предназначени за неграмотни хора.

Десетки Фалун Гонг практикуващи са затворени неправомерно от юли 1999 г. насам, когато тази духовна практика бива забранена като „опасна за социалната и политическата стабилност”. Онези, които са обвинени, че са лидери или организатори, са хвърлени в затвора. Други са затворени в психиатрични болници, а голямото

мнозинство от тях са задържани за ППТ – вид административна мярка, налагана без обвинение, съд или съдебно разглеждане. Според източници в Китай, изтезаването на задържани Фалун Гонг практикуващи е широко разпространено, особено сред тези, които откажат да се отрекат от своите Фалун Гонг убеждения.        

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!