Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш китайски милионер напуска ККП

Wang Meiling, Epoch Times

Чонгчинг, Китай – Джоу Гуангфу (ZhouGuangfu) от Китай е бивш топ милионер в Чонгчинг Сити (ChongqingCity). Властите го арестуват и задържат неоснователно, конфискувайки всички негови авоари. По време на задържането му той е прехвърлян в осем различни затвора, при което е подложен на различни форми на мъчения. След неговото освобождаване Джоу продължава да бъде обект на атаки от страна на полицията. На 22 февруари 2009 г. сега бездомният Джоу обявява официално своето напускане на Китайската комунистическа партия (ККП) и всички нейни дъщерни  организации.

Според Джоу „ККП вреди, заплашва и изнудва хората. Като жертва, аз твърдо обявявам своето оттегляне от Комунистическата младежка лига и Младите пионери”.

Джоу започва бизнес през 1985 г. Той използва своите познания в областта на металите и прави състояние като превръща отпадък в полезни материали. За няколко години той става най-богатият човек в Чонгчинг.

Но на 24-и септември 1991 г. Народният съд на Бейпей (Beipei) осъжда Джоу на 12 години затвор за заговори срещу правителството и продаване на незаконни материали. Всички негови авоари, възлизащи на стойност 1 180 743 юана, биват конфискувани.

Джоу е прехвърлян в седем затвора преди да пристигне в затвора Шинджиянг (Xinjiang) в Аксу (Aksu), в района Шинджиянг (Xinjiang). Тук той прекарва по-голямата част от

времето си и е принуден да работи безкраен робски труд. Понякога е принуждаван да стои в ъгъла прегънат на  90 градуса. Друг път е събличан чисто гол, бит с камшик и изнасилван от охраната. В интервю за Epoch Times Джоу споделя за своите страховити преживявания от китайските власти.

Той каза: ,,Те ме принуждаваха да седя на столче с разтворени крака и караха друг затворник да стъпи на краката ми и да стои така няколко часа. Ако се поместех ме биеха”.

Джоу си спомня „Вечерята ни беше в 10 часа вечерта и представляваше студена царевична каша с царевичен хляб и мънички парчета солени мариновани зеленчуци. Аз трябваше да търся памучни плодове, жаби и корени без да бъде забелязан, за да облекчавам глада си докато работя. Попадането на хвърлена от охраната кора диня беше лукс”.

Веднъж той видял как охраната принуждавала един затворник да коленичи гол в снега. Те постоянно насочвали гореща пара към лицето му. След два часа студът стигнал до костите му и той станал инвалид за цял живот. Но по него не можели да бъдат видени никакви видими признаци на нараняване.

Според Джоу пазачите редовно малтретирали сексуално затворниците и бодели гениталиите им с клечки за зъби или им правели там електрошокове.Освен това веднъж, когато тогавашната му съпруга го посетила, пазачите тръгнали да я следят докато се връщала обратно в хотела. Но тя успяла да им избяга. При такива случаи, когато член на семейството не се подчини на желанията на охраната, затвореният близък бива измъчван или убиван.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!