Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Трета употреба Караянчева: Резолюцията на ЕП е политическа, няма да навреди на имиджа на страната ни

Резолюцията, която вчера Европейския парламент прие за страната ни е политическа. Този документ няма задължителен характер и по никакъв начин няма да навреди на имиджа на България. Това коментира пред журналисти председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, предаде Радио „Фокус“ – Велико Търново. Караянчева припомни, че предходните доклади, изготвени за нашата държава, са показали, че ние се съобразяваме с препоръките на Европа.

„Това, което поехме като ангажимент е да продължим да работим по реформите. За Резолюцията мога да кажа, че се ползва единствено от опозицията, които вероятно активно ще я коментират и през следващата седмица. Тя ще е опорна точка и в предизборната им кампания. Още повече, че документът е с двоен стандарт, защото в него не попаднаха забележките на нашите евродепутати – нямаше никаква информация за това, което се случва в президентството“, каза още Караянчева. 

Тя уточни и, че на нападките управляващите ще отговорят с делата, които са реализирали и с това, което предстои като даде пример с осигуряването на детски надбавки за всички деца на България, което се очаква да се случи от 2021-ва и увеличението на пенсиите с 50 лв. 

„Това е нашият отговор – нещата, които сме направили и които предстоят. Това не са обещания. Това е предизборна програма, която коалицията е приела, когато е встъпила в мандата и ние я изпълняваме. Минималната заплата да стане 650 от следващата година също е сред реалните и постижими цели, които сме си поставили“, допълни председателят на НС. 

Относно нейната оставка, която бе поискана от ДПС, тя заяви готовност да дебатира по темата, но само при условие, че депутатите успеят да съберат 80 подписа и да ги внесат в парламента.  

Източници: "Фокус", Епицентър"

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://glasove.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!