Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски адвокати осъдиха изтезаването на Гао Джишенг

By Gisela Sommer, Epoch Times Staff

Ню Йорк (NTDTV) - Група адвокати от Китай изразиха своето осъдително отношение към китайските власти, заради тяхното отвличане на адвоката за човешки права, Гао Джишенг (GaoZhisheng). Според тях този случай е доказателство за това, колко е критично положението с човешките права в Китай.

Статия на адвоката Гао Джишенг, под заглавие "Тъмна нощ, тъмни качулки и отвличане от тъмната мафия" , си проправи път през китайската информационна блокада. Статията дава детайли за мъченията, на които е бил подложен Гао в продължение на повече от 50 дни, след като е бил тайно отвлечен през 2007 г. от китайските комунистически власти.   

Пекинският адвокат Ли Шионгбинг (Li Xiongbing) е разгневен от причиненото на Гао. Той каза: "Нямам думи да изразя своето осъждане на подобни зверства. Надявам се този въпрос да бъде проучен старателно и цялостно. Ние трябва решително да сложим край на подобни зверства".

Според д-р Тенг Бяо (Teng Biao) от Пекинкия университет за политически науки, "Използването на криминални средства от страна на властите, за да извършват мъчения и преследване на Гао, е напълно нетърпимо и изцяло неприемливо. Станалото с него показва също така, че настоящата ситуация с човешките права в Китай е ужасна

. Необходимо е да се полагат непрестанни усилия в стремежа за нейното подобряване".

Танг Джинглинг (Tang Jingling), адвокат от Гуангджоу (Guangzhou), каза, че този вид система за мъчения трябва да излезе от употреба.

"Статията на Гао е точно като което той разследва в много подобни случаи. Това не означава, че то се случва само на определени хора и ние не трябва да мислим за него. Защото ако системата за мъчения не се премахне, всеки може да се окаже нейна жертва", каза Танг.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!