Следвайте "Буднаера" в Телеграм

US разузнаването: Хилари измисли „руската следа на Тръмп” заради кампанията 2016, Обама даде ход на разследването без повод

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Джон Ратклиф декласифицира документите за краткия доклад от бившия шеф на ЦРУ Джон Бренан за президента Обама през 2016 г. по плана на Хилари Клинтън да свърже нейния конкурент в тогавашната кампания за Белия дом Доналд Тръмп с Русия „с цел да отвлече вниманието на обществото от това, че е използвала частен сървър за свръхсекретна служебна кореспонденция, когато е била държавен секретар”.

Новината бе оповестена  първо от най-гледаната американска телевизия Фокс, но подкрепящите Байдън мощни медии я премълчаха, заради което Тръмп ги посочи в нарочен туит.

Бележките на шефа на ЦРУ Бренан са ръкописни, свидетелстват за доклада му и за мнението на президента Обама и неговите разпореждания към тази и другите тайни служби на САЩ – това е документ – паметна записка, който е спуснат до ресорните чиновници, за да бъде дадена преценка дали темата е годна да предизвика разследване на ФБР по явно изкуствено създадения казус. Както е известно, по-късно имаше разследване не само на Бюрото, но и на спецпрокурор, което отне повече от две години и, както може да се очаква, не доказа нищо. Беше разкрито също, че на бивш британски разузнавач с частна компания в ресора е възложено да състави фалшиво Руско досие за Тръмп.

Националното разузнаване запозна с това комисиите на Сената и на Камара на представителите на американския парламент в нощта на вторник срещу сряда българско време. По-късно Фокс извади темата.

От документа на Бренан се разбира, че на срещата с Обама е било получено нареждане за „одобряване на предложението на Хилари Клинтън, поднесено от неин външнополитически съветник като пренесе скандала, в който е замесена, към обвинения за намеса на руските служби на страната на Тръмп.

Датата на документа е 28 юли. „Важно е всяко доказателство за сътрудничество между кампанията на Тръмп и Русия”, пише в документа на Бренан. На него са изписани и отговорните за изпълнение на поставената от президента Обама задача: “JC,” “Denis” и “Susan."  Фокс разчита лесно имената, стоящи зад инициалите. "JC" е тогавашният директор на ФБР Джеймс Коми,  "Susan" е съветникът по националната сигурност Сюзан Райс, а „Denis" е шефът на администрацията на Белия дом при Обама Денис Макдона.

Документът на Бренан е изпратен, т.е. е сведен за изпълнение до споменатия Коми и до тагавашния заместник-директор на контраразузнаването Петер Щрок. С уточнение: „Тази информация е осигурена за изключително използване от Бюрото като основа за разследване”.

То е причина за създаването на още документи по темата в службите, които също вече са декласифицирани, като този на ЦРУ от септември, който показваме.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!