Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Загадката на омагьосаните хълмове

Leonardo Vintini, Epoch Times

Представете си как поставяте внимателно празна бутилка на земята, само за да видите как тя се търкаля нагоре по хълма; или че паркирате по лек наклон – дори не изискващ да се издърпа ръчната спирачка – само  за да видите как колата необяснимо се понася по начин, който не се подчинява на гравитацията. Няма съмнение, че сте свидетел на много необичаен феномен.

На десетки места из страната – като обитаваната от духове църква в окръг Бъкс, Пенсилвания, Хълмът на духовете в Мериленд, Джейкъбс Кросинг в Тексас – и още много други по света, човек може да открие магически хълмове, омагьосани пътища или места, проявяващи антигравитационни характеристики. По тези места всички предмети изглежда да избягват мистериозно законите на физиката.

Как действат тези антигравитационни хълмове? Достатъчно е да оставите консерва, бутилка или друго сферично тяло в подножието на тези мистериозни места. И можете да поседнете и да наблюдавате бавното му и продължително изкачване към върха.

Този очевидно необясним феномен може да бъде открит дори още по-често, когато някой паркира автомобила си на подобни места и по-късно го намира да се придвижва загадъчно нататък. Дори водата в канавките покрай тези пътища изглежда да тече в погрешна посока.

Някои предполагат, че причината за определени омагьосани пътища са гравитационните аномалии в региона или някакво много силно магнитно привличане, породено от големите количества желязо в близките вулкани. Но често въпросните привлечени обекти са такива, които не се подчиняват на магнитни сили (като гумени

топки, стъклени бутилки и т.н.).

Други, разбира се, предлагат по-свръхестествено обяснение. За една местност в Брага, Португалия, се твърди, че е придобила такава способност вследствие на направена преди много време магия. Трудещи се селяни, уморени от носенето на тежки товари нагоре по хълма, обърнали гравитационната му посока. Говори се, че оттам насетне магическият им замисъл е направил транспортирането на товари нагоре по възвишението далеч по-лесно.

Духовете от магическите хълмове

Някои магически хълмове предлагат една по-призрачна история за това антигравитационно поведение. Местните често се възползват от тези странни места, често използвани, за да примамят туристите, от които се очаква лесно да повярват на градски легенди.

В редица случаи местното население свързва мястото с ужасна автомобилна катастрофа отпреди няколко години, предполагайки, че странното движение на автомобилите, пътуващи сега по тези омагьосани пътища, се дължи на някой неспокоен, гневен дух. Според слуховете едно такова място в Ню Джърси е обитавано от духа на фермер, имащ за цел да държи автомобилите настрана от земите му.

Въпреки привидно странното им поведение, тези магически склонове (или поне по-голямата част от тях) имат много по-реалистични обяснения от тези за подземни магнити или злонамерени духове.

Много пъти се е оказвало, че тези места са просто оптични илюзии (т.е. видимата линия на хоризонта и ландшафтът на околността могат да накарат „магическия склон” да изглежда по-наклонен, отколкото е в действителност). Това би могло да предизвика у минувача илюзията, че хълмът се издига, когато всъщност той се снишава. Тези „магически” места често представят наклон, който заблуждава визуалното възприятие, но е рационално обясним чрез нивелир.

В тази илюзия обекти, които изглежда да се търкалят „нагоре по хълма”, просто следват познатите ни физични закони, както разкрива безпристрастното мехурче на нивелира. При все това, тъй като очите ни продължават да ни заблуждават дори след предоставянето на това доказателство, някои все още поставят под въпрос дали и самият нивелир не е подвластен на някаква магическа сила.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!