Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш министър: Ако не даваш 78 ст. за телевизията на Слави, как ще му дадеш властта да управлява бюджет за 47 млрд. лв.?

Д-р Илко Семерджиев, бившият министър на здравеопазването, направи на пух и прах мераците на Слави Трифонов да управлява България, установи репортер на Narod.bg.

На стената си във фейсбук здравният експерт обясни защо партиите трябва да се издържат само от членски внос – на база броя на симпатизантите, платили членски внос през последните 4 години.

Ето какво написа д-р Илко Семерджиев:

Ето един практически аргумент защо партиите следва да се издържат само от членски внос – ако един човек не е готов да даде 0.78 лв. месечно на най-рейтингования днес „политик“, защо трябва да му дава доверието си, за да управлява около 47 млрд. лв. държавен бюджет за година?

И не приемам аргументи от рода на „ама ще ги купят олигарсите“ – ако един политик е продажник, какво може да го спре да се продава на олигарсите?

Решение има, държавата може да дава „безплатно“ време (платено от бюджета) в радия и телевизии на партиите за преизборна кампания, квотирано според броя на платилите членски внос за последните 4 г. партийци.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!