Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Театърът в Кърджали благодари на Караянчева за дарени 6 трета употреба килими

.
Един от дарените килими и Цвета Караянчева

Гълъб Бочуков, директор на театъра в Кърдажали благодари за дарените им 6 килима на председателя на Нородното събрание Цвета Караянчева. Специалното благодарствено писмо на Бочуков предизвика гревни реакции, най-вече заради факта, че килимите са едва ли не харизани лично от Караянчева.

"Дарение от Народното събрание получи Театрално-музикален център – Кърджали
Във връзка с 60-та годишнина на театъра в Кърджали със съдействието на г-жа Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание на Република България, Театрално-музикален център – Кърджали получи 6 броя килими. Те идват от сградата на парламента, като преди това са били в Министерски съвет. „Убеден съм, че тези уникални килими ще създадат допълнителен уют и неповторима атмосфера в нашия театър”, каза в благодарствено писмо до НС Гълъб Бочуков, директор на театъра.", съобщават от театъра във Facebook. 

Колкото и да е умиляващ жеста със сигурност ако 6 театъра бяха получили по един килим щеше да е много по-ефектен пиар, пък било то и за Караянчева. "Оказването на съдействие" да бъде получено дарение обаче, звучи по съвсем друг начин. Какво ли ще каже премиерът Бойко Борисов, който всички чуха да нарича председателя на НС "проста кърджалийска п**ка". 

Припомняме, че на Цвета Караянчева й се наложи да се извинява публично за думите й, че депутатите си вдигат заплатите точно в разгара на ковидкризата, за да могат да даряват повече.

В началопо на април пред БТВ председателят на НС Цвета Караянчева защити ситуацията с отказа да се замразят депутатските заплати след като бяха увеличени с думите: “Вдигаме ги, защото една трета от заплатата си дарявяме! И сега трябва и по места да даряваме. Не е редно да замразяваме, това е популизъм!!! Не може популизъм по време на криза. Нека всеки даде от себе си. Според мен не трябва да се замразяват заплатите, а да се процедира както процедираме ние в ПГ на ГЕРБ – 1/3 от заплатите да се даряват по регионите, където са избрани народните представители. Редно е народните представители да даряват средства за различни каузи. Мисля, че това е по-работещият вариант. Очаква се намаляване на заплатите в следващите месеци и замразяването им в момента означава, че те ще останат на по-високо ниво. Не може популизъм по време на криза. Нека всеки да даде част от своите средства". 

До момента самата председателка на Народното събрание не е оповестила тя какво е дарила, а от администрацията на институцията отказаха да предоставят информация и реално какво средства получава тя - подробности ТУК.

https://www.facebook.com/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!