Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Амнести Интереншънъл шокирана и разтревожена от изявлението на държавния секретар на САЩ, Хилъри Клинтън, че въпросът с човешките права няма да има приоритет в нейния дневен ред

By Gisela Sommer, Epoch Times Staff

ВАШИНГТОН (Amnesty International, T. Kumar/Media Release) - Амнести Интернешънъл е шокирана и крайно разочарована от изявлението на държавния секретар на САЩ, Хилъри Клинтън, че човешките права няма да имат приоритет в нейните дипломатически отношения с Китай.

Съединените щати са една от малкото страни, които могат смислено да се противопоставят на Китай по въпроса с човешките права. Но с думите, че човешките права няма да попречат на други приоритети, Клинтън възпрепятства бъдещи инициативи на САЩ в защита на тези човешки права.

Китайският народ се оказва в отчаяно положение. Енергичните мерки срещу тибетци, уйгурци и групи като Фалун Гонг, са масова практика, водеща до хвърлянето в затвора на хиляди политически затворници, някои от които са вече екзекутирани. В момента половин милион души са в трудави лагери. Жените биват принуждавани да правят насила аборти и стерилизации, като част от китайската политика за едно дете.

Все още не е късно за държавния секретар Клинтън да направи правилното за китайския народ. Амнести Интернешънъл призовава държавния секретар Клинтън да поправи нанесените от нейното изявление щети, като преди да напусне Пекин декларира публично, че човешките права стоят в центъра на американо-китайските отношения.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!