Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Евродепутатката от ЕНП Роберта Мацола е изтеглила предложенията си за промени в резолюцията, трие коментари от фейсбука си и забранява достъп до него от България

.
Роберта Мацола

Хора масово питат евродепутатката от ЕНП Роберта Мецола защо трие коментарите от фейсбук профила си и защо забранява достъпа до него от България.
Тя все още не е дала обяснение защо изтегли предложението си за поправка в резолюцията за България, според която собственик на казина и обвиняем финансира протестите. 

Малко преди да изтегли текста, "Отровното трио" се закани да й заведе дело за клевета. Много хора правят пряка връзка между предложенията на Мецола и дописки в жълто-кафяви медии, близки до властта.  

Евродепутатката от ЕНП Роберта Мацола е изтеглила предложенията си за промени в резолюцията

Евродепутатката от ЕНП Роберта Мацола е изтеглила предложенията си за промени в резолюцията за България, която трябва да гласува ЕП. Припомняме, че едно от предложенията направени от нея бе да се впише, че шеф на казина финансира протестите.

Отказът на Мацола от собствените си предложения идва малко след като от “Отровното трио” се заканиха да я съдят за твърденията й. Ето какво написа по този повод Триото:

"Радваме се, че в рамките на 1 час евродепутатът Roberta Metsola от ЕНП направи лесен избор между съдебната зала, в която щяхме да я изпратим и привързаността ѝ към върхушката от ГЕРБ. Тя бе подготвила поправка, в която присъстваше твърдението, че известен магнат плаща за протестите в България. Очевидно съдебната система в ЕС работи по-добре от българската и безрадостната перспектива е накарала г-жа Мацола да преосмисли думите си и да оттгегли предложението си. Ние имаме прости мечти свързани с борбата с корупцията и реалната демокрация. В родината на г-жа Мацола финансовото разузнаване разкри поръчителя на убийството на журналистката Дафне Галиция. И ние искаме както свобода на словото, така и работещи инструменти за борба с мафията. Битката за нас продължава.
проф. Велислав Минеков
адв. Николай Хаджигенов
Арман Бабикян"

 

Адвокат Николай Хаджигенов уточнява:  

“Пичове, шубета и вие каскети!

Протестът сме огромна сила и оказваме влияние и промени върху целият Европейски съюз!

По малко от час след обявлението, че ще съдим евродепутата от Малта - Роберта Мацол за клевета, същата е изтеглила от внесените поправки към резолюцията текста, че протестите са финансирани от Божков.....”

 

Хаго Бабикян допълва: "След като преди час публикувахме в Twitter, че ще съдим Роберта Мацола за клевета - тя оттегли поправката си!!! ГЕРБ и техните прислужници станаха за смях. За пореден път".

 

Силвия Атипова от Брюксел също реагира:

"Нещо се случи.
Вчера се разбра, че по резолюцията на #LIBE за България, която беше обсъдена на 5-ти октомври и ще се гласува на 8-ми в Европейския парламент, са подадени 49 поправки.
36 от тях са подадени от Роберта Мецола, евродепутат от Малта, член на ЕНП.
Поправка 28 съдържа следния текст:
"whereas in January, the Office of the Prosecutor General opened investigations into a prominent gambling, tourism and construction magnate in Bulgaria; whereas up until June 2020 18 criminal charges had been brought against him (which included organised crime, extortion and attempted bribery)1a; whereas this individual has allegedly been channelling financial resources into the ongoing protests1b."
На простосмъртен език това означава:
"Прокуратурата е повдигнала 18 обвинения на един хазартен бос и СЕ ТВЪРДИ, че той плаща на протестиращи."
В това има ПОНЕ 2 проблема:
- Мецола е съпредседател на Антикорупционната интергрупа, заедно с Даниел Фройнд. Да допусне такъв текст в резолюцията би било чутовен гаф и много зле за нейната репутация и тази на групата.
- това изказване, на практика, са слухове, познати също под името "фалшиви новини", които за малко да влязат в официален текст на парламента.
Последваха няколко бързи туита (приложени).
Няколко бързи ретуита на приятели и съмишленици.
Няколко бързи мейла и съобщение, че поправката е оттеглена (снимка).
Чудно.
Но това оставя повече въпроси след себе си, отколкото дава отговори:
- Кой подведе Roberta Metsola да включи този лъжовен и срамен текст в поправките?
- До кога Прокуратурата на Република България ще разпространява фалшиви нивини?
- Кой и кога ще поеме отговорност за подвеждането на европейски партньори?
Утре, 8-ми октомври, резолюцията на LIBE за България ще се гласува в Европейския парламент".



КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!