Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Истината няма значение, има значение властта. За мен вече изходът е напускане на ЕС

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Осъдете комунизма и ВИЕ

По принцип съм евроскептик в голяма степен. След позицията на ЕНП и Манфред Вебер за България – за мен вече изхода е напускане на ЕС.

Съжалявам търпението ми се изчерпа. Позицията на най-голямата партия в ЕС доказа, че няма значение истината – има значение властта. Кокала и там явно е по-сладък от справедливостта.

ЕС няма проблем да пуска резолюция след резолюция за Лукашенко или за изборите в Киргистан, но ако сте член – рязко спира да им пука какво се случва(крепят бройката в ЕП на депутатите си), а партиите в ЕС си бранят електората досущ като нашата политическа измет.

За мен всяко предимство, което някой някога е изтъквал като положителна страна на членството ни е всъщност нещо в краткосрочен план на което липсва перспективен анализ…както винаги между другото в България.

1. Българите можели да пътуват. Могат и си тръгнаха. Емигранти – милион на брой.

2. Давали пари от ЕС. Не, ние даваме пари на ЕС и те ни ги връщат, за да може БойкоТО да ги нагласи на неговите олигарси. После разправя, че Европа давала пари – тя да ни й падат от небето тея пари бе? Идват от нашите джобове. Парите от Европа увеличиха мащаба на корупцията в България и това се усеща като 90-те.

3. Контрол на местните институции. Как? С подкрепата за напълно делегитимирано правителство само и единствено по партиина линия? Ние, българите търсим морал – в Европа явно също не знаят какво е. Манфред Вебер не вижда ли това, което се случва у нас? Или го вижда, но не му пука. Може би не знае, че в България министрите генерират корупция, като карат всички да мълчат за злоупотребите или да мълчат пред ЕС, за да не спре кранчето на корупцията от т.2. Досущ като местните обръчи от власт.

Европа страда от същото нещо – политически рак, които трябва да бъде изрязан. За това има евроскептици като мен – просто това поведение само увеличава броя ни и ни радикализира.

…мога да продължа доста

За мен поведението на ЕНП е напълно и тотално неприемливо и лицемерно, което доказва, че тези хора наистина грам не им пука за българите, а им пука за подкрепата им в ЕП.

Мерси Европа. Нема нужда.

#Оставка#EPPHypocrites

Автор: Димитър Георгиев Бико

Фейсбук, Lentata

https://www.lentata.com/page_18980.html

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!