Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Интересни моменти в образованието и квалификацията на Десито Атанасова, председател на комисията за нова конституция

I. Факти от Уикипедията (копи-пейст):

“Ранен живот и образование

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в гр. Дулово, България. През 2001 г. получава магистърска степен по право в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), през 2009 г. по политология и дипломация във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а през средата на 2011 г. по европейска интеграция в същия университет. Владее свободно английски и руски език.

Професионална и политическа дейност

От 2002 г. е съдебен кандидат в Окръжен съд – Русе. Между 2005 и 2007 г. е юрисконсулт в Областен диспансер за психиатрични заболявания със стационар в град Русе, а от 2007 до 2009 г. и в Многопрофилната болница за активно лечение.

Между 2009 и 2012 г. е народен представител за Русе на партия ГЕРБ в 41 Народно събрание... Атанасова е депутат и в 42-рото, 43-тото и 44-тото Народно събрание.”

II. Интересни моменти:

1.) На 23 години през 2001 год. Десито става магистър по право. После цели 8 години не учи нищо.

2.) От биографията се разбира, че от “2002 год. е “съдебен кандидат в Окръжен съд – Русе. Между 2005 и 2007 г. е юрисконсулт...” Много интересно!

Законът за изменение на Закона за съдебната власт, публикуван в “Държавен вестни”, бр. 74, от месец юли 2002 год. отменя статута “съдебен кандидат”, съдебният кандидат става стажант-юрист. Десито през 2002 год., и след нея, не може да е била “съдебен кандидат”, защото няма такива според Закона! Била е стажантка. Е, “стажантка” не звучи толкова импозантно като “съдебен кандидат в Окръжен съд – Русе”, но такава е истината.

3.) Срокът за задължителния юридически стаж на стажант-юриста в съда след дипломиране е точно 6 месеца, значи можеш да си стажант-юрист в съда само половин година. Няма как Десито да е работила в Русенския съд 4 години, както се внушава с цитирания по-горе текст в биографията.

4.) Ако следдипломният стаж е 6 месеца, интересно е какво и къде е работила 24-годишната в периода от 2002 год. до 2005 год.?

5.) От 2005 год. Десито е горд служител (юрисконсулт) в русенската лудница (Областен диспансер за психиатрични заболявания със стационар), после в болница. Там тя трупа доста интересен опит, интересни знания и квалификация по конституционно право.

6.) Според биографията на Десито, тя “между 2009 год. и 2012 год. е народен представител за Русе на партия ГЕРБ в 41 Народно събрание”. Точно като депутат през този период оправната гербаджийка поправя пропуска през 8-те години от 2001 год. до 2009 год., и упорито бързо повишава образователния си ценз с още няколко магистратури във Великотърновския университет (ВТУ). Интересно е защо точно тогава се появява такъв стремеж към знания?

7.) Първо, тя става магистър “по политология и дипломация”. Интересното пък тук е, че според цитирания в кавички текст човек остава с впечатление за две специалности - Политология и Дипломация, които са доста различни по съдържание на знанията и уменията.

Във Философския факултет на ВТУ има магистратура по “Политология. Дипломация и национална

сигурност”. Една магистратура. Интересно е за нея ли става въпрос?

Тук, между другото, ще изразя мнение, че подобно съчетание на толкова обемни науки - политология, дипломация и национална сигурност - е пределно тъпо.

8.) Много интересно е това, че в биографията пише, как Десито станала и магистър “през средата на 2011 г. по европейска интеграция в същия университет”. В никой от факултетите на ВТУ, според сайта на университета, няма магистърска програма “Европейска интеграция”. Също така поне на мен не ми е известна такава наука за интегрирането на континенти.

А в Уикипедия пише, че “Европейска интеграция е процес на политическа, юридическа, икономическа (дори обществена и културна) интеграция на европейските държави, в това число и на държави, частично разположени в Европа”., което определено е процес, а не наука, според мен. Интересен момент тук е какво ли точно пише в дипломата по европейска интеграция на Десито?

9.) Интересно е също така, Десито колко “свободно владее английски и руски език”, както пише в биографията? “Свободно” значи като майчин език. Няма как да ги е практикувала тези езици в психиатричния стационар, нито в МБАЛ, нито в няколкото парламента, дето е била депутат, според мен, ама де да знае човек?

10.) Най-интересното е, каква ли застреляна конституция може да бъде сътворена от женици като Десито?

акад. Петър Иванов

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.facebook.com/petar.ivanov.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!