Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Комисията LIBE: Парите на данъкоплатците в България се използват за обогатяване на кръгове до управляващата партия

.

Парите на данъкоплатците в България се използват за обогатяване на кръгове, свързани с управляващата партия. ЕК да продължи да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка.

ЕК да използва също така всички други налични инструменти, включително процедури за нарушаване на европейските ценности, мярката за върховенство на закона и инструментите на бюджета, когато те бъдат налични. 

Това са само част от исканията и констатациите, които се съдържа в проект на предложение за резолюция на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европарламента /LIBE/. Той ще бъде гласуван на 1 октомври. 

Необходимо е също така българското правителство в сътрудничество с Еврокомисията да грантира по-строг контрол върху начина, по който се изразходват пари от фондовете на ЕС, са казва още в проекта. 

В предложението евродепутатите настояват да се обърне сериозно внимание на обвиненията в корупция по високите етажи- Става дума за изтеклите в публичното пространство записи от лятото, „Апараментгейт“, скандалите с къщите за гости, случая с либийския танкер „Бадр“, случая с имота в курорта Росенец или сскандала с предполагаемите незаконни парични прехвърляния на пари от Българската банка за развитие (ББР). 

В проекта се изразява солидарност с българския народ в неговите легитимни искания и стремежи към правосъдие, прозрачност, отчетност и демокрация. ЕП твърдо смята, че мирните демонстрации са основно право във всяка демократична страна и подкрепя правото на мирен протест, като осъжда всякаква форма на насилие срещу това право. Ужасянащо е използването на сила срещу жеви и деца, особено деца със заболявания. 

Тревога предизвикват незаконните и прекалените проверки срещу частни бизнеси, изразили открито подкрепа за протестите. 

Документът можете да видите ТУК!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!