Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Евгений Дайнов: Борисов е изолиран от собствения си народ, идат предсрочни избори

Бойко Борисов е изолиран от собствения си народ, който го гледа лошо, изолиран от международната общност, която също го гледа лошо. Това каза политологът проф. Евгений Дайнов. Според него ще има предсрочни избори.

"Очертава се това да е най-успешната протестна вълна и тя е всенародна от 1996 година или преди това 1989-1990 година, защото протестът преподрежда начина, по който всички хора в България си мислят за политиката и управлението". Това каза политологът проф. Евгений Дайнов. Според него ще има предсрочни избори. Този протест променя ценностите на обществото, което го прави много траен, посочи той.

"Той ще промени трайно конфигурацията на властта и на обществените настроения и начините на мислене в България. Това, че той не може да си изпълни краткосрочната цел да бутне Бойко Борисов, изпълнява дори две дългосрочни цели - едната е, че българското общество вече се промени или показа по повод протестите, че се е променило, станало е европейско. Другата цел е, че този протест най-сетне породи онова внимание от международната среда, което искахме", допълни Дайнов в предаването "Хоризонт за вас". 

"Те се опитват да правят това, което правят всички самозабравили се авторитарни типове - да наложат със сила или с непукизъм, или с инат своя версия за света върху хората, която не е реалната версия за света, в който хората живеят. И хората вече го разбраха това".

123 български интелектуалци поискаха оставките на премиера Бойко Борисов и правителството, на главния прокурор Иван Гешев, на председателя на НС Цвета Караянчева и на председателя на Комисията по култура в парламента Вежди Рашидов, както и на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, добави той

"Това е още един съкрушителен удар срещу фантазията, в която живее Бойко Борисов. Той беше заживял във фантазията, че масата интелектуалци, творци няма да застанат срещу него, а те застанаха по-категорично, отколкото самият протест", подчерта Евгений Дайнов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!