Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайските власти са използвали 1/4 от финансовите ресурси на страната за репресиите срещу Фалун Гонг

Цивилни полицейски служители арестуват последовател на Фалун Гонг

Цивилни полицейски служители арестуват последовател на Фалун Гонг, опитващ се да апелира към правителството на пл. Тянанмън в Пекин.

Epoch Times

По данни на Информационния център на Фалун Дафа (ИЦФД), получени от източници в Китай, през първата година от преследването на духовната практика Фалун Гонг*, инициирано от Китайската комунистическа партия през 1999 г, властите са използвали една четвърт от финансовите ресурси на страната, за да прилагат различни репресивни мерки.

Фалун Дафа (Фалун Гонг) е представена за първи път от г-н Ли Хонгджи в град Чанчун, Китай през 1992 г. Практиката се основава на принципите на Истина, Доброта, Търпение и има пет бавни, меки упражнения. Тя става много популярна в Китай в рамките на няколко години. Ревнувайки от широката й популярност, бившият китайски президент Дзян Цземин стартира жестока кампания за преследване през 1999 г. На 23 януари 2001 г. режимът организира инцидент на „самозапалване“ на площад Тянанмън, за да наклевети практиката. Въпреки 20-годишното жестоко потискане, Фалун Дафа се разпространява в над 100 страни и региони в световен мащаб, спечелвайки широко признание.

Позовавайки се на източници в Китай, ИЦФД съобщи, че разходите за извършваното от китайското правителство преследване срещу привържениците на тази практика включват:

1. 14 млрд. долара за заплати  на няколко милиона полицаи, специално отговарящи за репресиите срещу последователите на Фалун Гонг, както и на сътрудници на Управление 610**, намиращи се във всички големи и малки градове, както и в селските райони.

2. На 27 февруари 2001 г. властите заделят 570 млн. долара за поставянето на камери за наблюдение и други технически средства с цел осъществяване на контрол над последователите на Фалун Гонг.

3. През декември 2001 г. властите заделят 600 млн. долара за създаване на допълнителни „класове за промиване на мозъка”*** из цялата страна, в които поставят последователи на Фалун Гонг, а нерядко и членове на техните семейства, както и приятели, с които те контактуват често.

4. Съгласно информация, получена от източник в управлението за обществена сигурност на Пекин, през 2001 г. за поддръжката на денонощен контрол на площад Тянанмън и своевременно арестуване на последователи на Фалун Гонг, отишли там, за да апелират към правителството, всекидневно за заплати на полицаи и агенти на органите за безопасност са изразходвани между 240 и 350 хил. долара.

5.  Съгласно информация, получена от източник във финансовото управление в Пекин, за периода от юли 1999 г. до октомври 2001 г., за провеждането на различни дейности, свързани с „разрешаването на проблема Фалун Гонг”, въпросното управление заделя 4.5 млн. долара.

6. През юни 2001 г. местните власти заделят 514 хил. долара за организиране на

„класове за промиване на мозъка” в района на Хайдян, Пекин.

7. През 2001 г. финансовото управление в град Чунцин заделя 288.5 хил. долара за работа по „разрешаването на проблема с Фалун Гонг”.

8. За предотвратяването на повторно включване към сателитния канал на държавната централна телевизия и излъчването на предаване, изобличаващо репресиите, властите похарчват над 142.8 млн. долара, за да заменят безжичното сателитно предаване с

предаване посредством оптични кабели.

9. В периода от март до юни 2002 г., с цел недопускане повторно включване на предаване на Фалун Гонг към кабелния телевизионен канал в г. Чанчун, провинция Джилин, местните власти мобилизират многочислени агенти на различни служби и наемат допълнително 800 души, провеждащи денонощни дежурства на смени във всеки пункт на кабелна телевизия в града в продължение на три месеца. За разходи по тях, включително и заплати, са заделени 142.8 хил. долара.

10. Реализирани са големи разходи за стимулиране и поощряване на репресиите. Така например директор в трудово-възпитателния лагер Масанджа, разположен в град Шенян, провинция Ляонинг, получава премия от 7 хил. долара за активно участие в репресиите срещу Фалун Гонг, като неговият заместник получава за това 4 хил. долара. За донос срещу последовател на Фалун Гонг се заплаща възнаграждение в размер от няколкостотин до няколко хиляди долара, в зависимост от пълнотата на информацията.

11. Заплатата на Интернет-полицаите, контролиращи предаването на информация по Интернет, достига няколкостотин хиляди юана.

12. Заделени са и средства за поддържане на специални шпиони (за Фалун Гонг) зад граница, които само за Калифорния, САЩ, наброяват около хиляда души.

 
- По данни от 29 януари 2009 г. ИЦФД получава потвърждение за 3237 последователи на Фалун Гонг, починали в резултат на преследването в над 30 провинции, автономни райони и градове, пряко подчинени на Китай;

- от източници в ККП става известно, че в края на октомври 2001 г. броят на последователите на Фалун Гонг, загинали по време на лишаване от свобода, надвишава 1600 души;

- над 6000 последователи на Фалун Гонг са изпратени от китайските власти в затвора;

- без съдебни процедури в трудови лагери са изпратени между 100 хил. и 1 млн. последователи на Фалун Гонг;

- през 2001 г. зам. началникът на китайски трудов лагер съобщава анонимно, че в цялата страна има задържани 210 хил. последователи на Фалун Гонг;

- официалните арести на практикуващи Фалун Гонг в Китай възлизат на няколкостотин хиляди;

- според информация, получена от източници в управлението за обществена сигурност в Пекин, към април 2001 г. броят на арестуваните и регистрирани практикуващи Фалун Гонг, отишли в Пекин, за да апелират към правителството, е над 830 хил. (без да се включват онези, които не са съобщили имената си и не са били регистрирани);

- няколко хиляди практикуващи Фалун Гонг са били насилствено вкарани в психиатрични клиники, където са им прилагани неизвестни разрушаващи централната нервна система субстанции;

- много последователи на Фалун Гонг са били изпратени в „класове за промиване на мозъка” за психологическа обработка и така нареченото „реформиране”;

- много практикуващи Фалун Гонг са били принудени да напуснат домовете си и да се скитат;

- стотици милиони членове на семейства и близки приятели, а също и колеги на последователи на Фалун Гонг, са били подложени на „промиване на мозъка” в различна степен.


Справка:

*Световна енциклопедия (2002 г.) (World Book Encyclopedia): „Фалун Гонг – духовен начин на живот, появил се в Китай в началото на 90-те години. Фалун Гонг преподава техники за медитация с помощта на упражнения като средство за постигане на физическо здраве, нравствена и духовна чистота.”

По данни на Информационния Център на Фалун Дафа, през 1999 г комунистическото правителство на Китай започва масови репресии срещу последователите на Фалун Гонг , виждайки в голямата популярност на тази практика заплаха за своята власт и страхувайки се да не загуби идеологически контрол над хората. Понастоящем Центърът официално потвърждава 3209 смъртни случая на последователи на практиката в резултат на преследването; стотици хиляди са лишени от свобода. Много източници са потвърдили, че незаконното, масово изземване на вътрешните органи на лишени от свобода последователи на Фалун Гонг с цел продажба, е факт.  

**Управление 610 – отдел, именуван на датата на създаването си, 10 юни 1999 г., занимаващ се единствено с преследването на Фалун Гонг. Подчинява се непосредствено на централното правителство и пълномощията му надвишават тези на законодателната власт в Китай.

***„клас за промиване на мозъка” – държавна структура в КНР, създадена за провеждане на психологическа обработка на човек, с цел изменение на неговото мислене или светоглед, които комунистическото правителство смята за „неправилни”. За достигане на тази цел се използват пропагандни видео и аудио материали, а също и специална литература, която се заучава наизуст насилствено, както и беседи със „специалисти”. В последните години тези „класове” се използват основно за т. нар. „преобразование”  на последователи на Фалун Гонг, при което нерядко се прибягва до методи за физическо въздействие – побой и няколко вида изтезания.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!