Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Затворени в Китай за гледане на NTDTV

By Gisela Sommer, Epoch Times Staff

NTDTV - Китайските власти са затворили двама души във връзка с инсталиране на сателитни антени, позволяващи на хора в Китай да гледат предавания на телевизията Ню Танг Дайнести (NTDTV).

Г-н Чи Джунюн (Qi Junyun) от провинция Гуангши (Guangxi) е бил арестуван, затова, че е помагал на хора да си инсталират такива сателитни чинии. Той е бил осъден на три години затвор за [цитат] "използване на забранена религия за нарушаване на закона". Повече обяснения не са предоставени.

Базираната в Ню Йорк телевизия NTDTV е единствената китайскоезична телевизионна станция, която има смелостта да съобщава новини за Фалун Гонг и за злоупотребите с човешките права в Китай, поради която причина режимът се опитва многократно да спре излъчването на предаванията на NTDTV.

Нови правила в Китай за журналисти в Хонконг са определени като стъпка назад

Хонконг (Reuters, James Pomfret) - Китай съобщи в петък за нови правила за журналисти в Хонконг и Макао, които бяха разкритикувани като стъпка назад в медийната свобода

в годината на чувствителни годишнини за комунистическата управа в Пекин.

Съгласно новите регулации, издадени от Пекин, репортери от Хонконг и Макао могат да отидат в Китай за интервюта само след предварително разрешение, като ще трябва да информират властите преди всяко пътуване.

итайската държавна агенция Шинхуа (Xinhua) представи новите правила в положителна светлина, казвайки, че Пекин "удължава временните регулации от Олимпиада 2008, които разрешиха по-голяма свобода на журналистите извън континентален Китай".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!