Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай удря по дисиденството, въпреки наближаващата проверка на ООН

By Gisela Sommer, Epoch Times Staff

Пекин (АП) - дни преди китайското досие за човешките права да попадне под зорките погледи на панела на ООН, правителствената захватка върху дисиденството изглежда по-силна от всякога.

Критици на правителството са били събрани и някои затворени, позовавйки се на неясни обвинения за опастност за държавната сигурност. Повдигащи въпроси за корупцията хора са били отведени, а дискусии по чувствителни политически и социални въпроси в Интернет остават здраво патрулирани.

Прегледът от страна на Съвета за човешките права към ООН започва в понеделник...

Залозите са високи за Китай, един от петте постоянни страни-членки на Съвета за сигурност в ООН, която иска да бъде видяна като отговорен играч в международната общност. Едновременно с това комунистическото лидерство е разтревожно за задържането на своята власт, която започва да се изплъзва от ръцете им с икономическия спад и растящата безработица, заплашваща да засили социалното безпокойство.

Една жена каза: "Аз смятам, че това преследване е ужасно. То демонстрира пренебрежение към човечеството. Хора са изчезнали и са били измъчвани. Режимът дори събира органи от живи хора. Това не е нещо, което се прави от човешките същества. Трябва да кажа, че китайският комунистически режим лъже. Хората се надяваха, че с домакинстването на Олимпиадата режимът ще се подобри. Но промените са само външни. Това беше само един театър. Смятам, че нашето правителство и всички правителства трябва да упражнят натиск, за да се прекрати това преследване и главните виновници да се изправят на съд. Това е което аз мисля. Моят съпруг и цялото ми семейство споделят тези чувства. Мисля, че преследването е много брутално и не трябваше изобщо да го има... Въпреки, че сме далече от Китай, все пак ние трябва да направим нещо по този въпрос."

ООН трябва да адресира китайския въпрос за най-голямата популация на затворници заради убеждения

Ню Йорк (Falun Dafa Information Center) – Държави-членки на Съвета за човешките права към ООН трябва да разпитат КНР за текущото - и наскоро ескалирало - преследване на привържениците на Фалун Гонг в Китай , в понеделник по време на генералната сесия за периодичен преглед на тези въпроси, съобщи в петък Информационният център Фалун Дафа.

"Докато членовете на Съвета се подготовят да разгледат досието за човешките права на Китай, стотици хиляди обикновени китайци страдат в затвори, центрове за

задържане и стаи за мъчения, единствено заради своята идентичност като Фалун Гонг практикуващи ", каза говорителят на Центъра, Ърпинг Джанг (Erping Zhang). "Много важно е международната общественост да даде на тези хора глас, още повече когато трудовите лагери и присъди за затвор се увеличават в резултат на предолимпийската кампания по цялата страна."

Според доклад на Държавния департамент на САЩ от 2007 г. „Някои чужди наблюдатели оценяват привържениците на Фалун Гонг да възлизат поне на половината от... официално регистрираните обитатели на трудовите лагери за преобразование". Подобно на това, в доклад за своята мисия от 2005 г. в Китай, специалният Комисар по изтезанията към ООН заяви, че 66 процента от докладите за изтезания, които е получил в своя офис, са били за практикуващи Фалун Гонг.   

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!