Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лукашенко: В Беларус имаше опит за преврат, в Русия няма да мине

/Поглед.инфо/ Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че основната разлика между протестите в Беларус от тези в Русия е, че външните сили се опитаха незабавно да свалят властите и да въведат силите на НАТО в неговата страна, докато в по-големия му съсед те ще прекарат дълго време, опитвайки се да дестабилизират ситуацията.

На конференция за мерки за подобряване на законодателството в четвъртък Лукашенко сподели своята гледна точка за последните събития в Русия.

"Основната разлика е, че през август те се опитаха да организират блицкриг, незабавно да свалят властите (тези в Беларус, бел.р)или поне да създадат впечатление, че властите са се поддали и да придвижат в силите на НАТО", каза беларуският държавен глава по отношение на събитията от лятото.

"В Русия ще трябва да отделят много време, опитвайки се да направят това. Те добре осъзнават, че блицкригът в Русия е невъзможен ", цитира думите на Лукашенко агенция БелТА.

"Последните събития в Русия показват, че още през първата половина на миналата година сме усетили точно къде са насочени действията от чужбина срещу нас", заяви той.

"Както си спомняте, неведнъж казах, че Беларус им трябва като трамплин за атака Русия ", каза Лукашенко.

Той предупреди, че противниците на руския президент Владимир Путин никога няма да

му простят, че е спрял войните в Русия и е изправил страната отново.

"Никой няма да му прости това: нито САЩ, нито ЕС, нито либералите в страната. Той трябва да бъде подготвен за това," каза президентът Лукашенко за своя колега Путин.

Той подчерта, че нито на Беларус, нито на Русия няма да бъде позволено да живеят в мир.

"Никой в света не се нуждае от Русия, която е извън контрола на Вашингтон и Европейския съюз," каза Лукашенко.

"Мнозина искат да я завържат с ръце и крака. Именно това е целта на настоящите действия, предприети от чужбина, включително Съединените щати", обясни белоруският лидер.

"Русия и нейният народ трябва да са наясно, че някои искат да изтласкат РФ в средата на 90-те години, когато съветниците на Съединените щати и НАТО бяха в правителството, федералната служба за сигурност ФСБ и президентския персонал, давайки инструкции какво трябва да се направи с ядрените оръжия и така нататък", каза президентът Александър Лукашенко.

"Знам това не от слухове", добави той.

Превод: СМ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://pogled.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!