Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Без срам: Деница Сачева нагло излъга „Дойче веле” и света: Вдигнах заплатата от 250 на 610 лв., протестиращите раниха 80 полицаи

Деница Сачева без капчица срам излъга в ефир читателите по цял свят на „Дойче веле”, видя Narod.bg. Министърът на труда и социалната политика се изцепи пред германската медия, че била вдигнала минималната работна заплата от 250 на 610 лева.

Лъжите на доскорошната врагиня на ГЕРБ, днес една от най-верните прислужници на хунтата, продължи с манипулациите – протестиращите „терористи”, които вече близо три месеца настояват за оставката на ГЕРБ и Бойко Борисов и разследване на грабежите за последните 10 години, били пратили в болница 80 полицаи.

На стената си във фейсбук общинарят Ивайло Мирчев направи равносметка на поредната медийна димка на хунтата, пусната от Деница Сачева, спрягана като неприлично близка до Бойко Борисов, когото само допреди няколко години наричаше „рекетьор”, установи репортер на Narod.bg.

Ето какво написа възмутеният общински съветник:

Шокиращо е, че български министър може бъде толкова арогантен и да лъже за толкова лесно проверими факти.

Няма 80 полицаи пострадали от протестиращи в болница. БВП не е удвоен за 5 г. (абсурдно твърдение).

А минималната работна заплата наистина е скочила от 250 на 610 лв., но за 11 г., като това е индикатор за едно голямо НИЩО.

Утре ГЕРБ може да реши минималната работна заплата да е 1000 лв. Това по никакъв начин не означава, че българите живеят по-добре или получават по-високо възнаграждение.

На финала на това управление тези хора вече излагат не само себе си… Ставаме смешни всички, „излагаме се пред чужденците“.

Основателен въпрос тук е докога ЕК и Германия в лицето на Ангела Меркел ще търпят чучелото Бойко Борисов да се крепи на поста, пишат гневни българи под поста на Мирчев.

Журналистът от престижната "Дойче веле" Тим Себастиан направи брутална дисекция на българската действителност чрез интервю, взето от него със социалната министърка Деница Сачева, публикувано вчера на страницата на предаването "Конфликтна зона". От разговора с нея лъснаха 2 фундаментални неистини, изречени от министърката - че заради протестите у нас имало цели 80 полицаи в болница с тежки наранявания и че БВП на страната бил скочил с над 2 пъти за последния мандат на кабинета. 

"Получаваме съобщения и от протеста, и отвън. Протестът обедини няколко различни съобщения, които са за повече справедливост и по-засилена борба с корупцията. Тях чуваме, но другите не са уместни", казва Сачева, с което предизвиква прекъсване от страна на водещия с думите: "70% не одобряват действията на правителството, тълпата ви казва, че не ви иска, а настоява за незабавни избори". 

"Няма повече от 6 хиляди души на улицата, а 1 милион гласуваха за нас. В крайна сметка и редовните избори са след 6 месеца", отговаря пък Сачева. 

На въпроса как коментира полицейското насилие, Сачева отговаря, че над 80 полицаи в момента са в болница. "Има много насилие спрямо тях".

Ролята на президента пък според нея била да подклажда напрежение, вместо да изпълнява длъжността си на обединител, продължава тя. 

"Това е много сериозно обвинение", парира я Себастиан. И вмъква за проявеното напрежение спрямо журналистите у нас. "Това е доста тъжно, че трябва да ви го напомням", казва той. А Сачева твърди, че това не било вярно.

"80 полицаи са в болница. А протестиращите носят бесилки и ковчези на протеста...", твърди тя. 

След въпрос дали правителството е в задънена улица, социалната министърка категорично защитава премиера Бойко Борисов, въпреки обвинението на журналиста, с думите: Що за власт е това, в която премиерът ви е сниман гол в спалнята, а до него се показват чекмеджета с пачки пари": 

"Какви са ви доказателствата, че тези фотографии са истински? Това ли е защита на закона? Показване на премиера в спалнята му. Когато говорим за демокрация, не можем да обсъждаме тези снимки", настоява Сачева.

Тя обяснява пред авторитетната медия и че БВП се е вдигнал двойно за последните 5 години. "Това не е възможно, ако беше вярно твърдението ви, че това е корумпирано правителство", категорична е Сачева. След което Себастиан веднага я кастри със сравнение, че Румъния е вдигнала бюджета си драстично, както и че България продължава да е с най-ниските заплати в ЕС. "Това не е вярно. Минималната заплата беше 250 лева, когато ние започнахме да управляваме, а сега е 610 лева. А безработицата е изключително ниска", добавя тя. 

Цялото интервю вижте тук

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!