Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Fox News: Фермерите се разоряват, децата не си дояждат — СЗО призна вредата от карантинните мерки

Заблуди ли ни Китай за суровите К19 мерки – Пекин подтиква целия останал свят към икономическо самоубийство

/Поглед.инфо/ Строгият режим на изолация, въведен в много страни по време на пандемията на коронавируса, доведе до катастрофално нарастване на бедността и недохранването сред децата, казва специалният пратеник на СЗО д-р Дейвид Набаро. Както отбелязва Fox News, по-рано Световната здравна организация, напротив, подкрепяше карантинните мерки.

Само преди шест месеца директорът на Световната здравна организация увери света, че за да се спре коронавирусът, е наложително да се наложи масова строга изолация. Може би искате да живеете живота си, да продължите работата си, да посетите възрастните си родители. Няма да стане. Време е за нова норма, каза ни доктор Тедрос.

ТЕДРОС ГЕБРЕЙЕСУС, генерален директор на Световната здравна организация: Разбираемо е, че хората в страните, в които е въведен режимът на самоизолация, са раздразнени от необходимостта да останат вкъщи в продължение на седмици. Може да се разбере, че хората искат да продължат да живеят живота си, защото техният живот и препитанието им са заложени на карта. Но СЗО иска същото. Работим по това всеки ден, по цял ден. Но светът няма да се върне, не може да се върне към това, което беше преди. Необходима е нова норма. По-здрав, безопасен и по-подготвен свят.

Нова норма“, казва д-р Тедрос, който всъщност не е лекар. Не можем да се върнем!

Тогава това беше лъжа, а сега вече е ясно, че е лъжа. Всеки може да ви каже това, като погледне Швеция. Това беше много, много лоша идея.

И така, миналата седмица д-р Дейвид Набаро, специалният пратеник на СЗО за коронавируса, призна това открито. Тежката изолация е лоша идея, каза Набаро. Никога не е било добра идея.

ДЕЙВИД НАБАРРО, специален пратеник на СЗО за коронавируса: В Световната здравна организация ние не подкрепяме блокирането като основно средство за овладяване на този вирус. Вижте какво се е случило с дребните стопани по света, защото пазарите им са се сринали. Вижте какво се случи с нивото на бедност - изглежда, че нивото на бедност в световен мащаб може да се удвои до следващата година. Можем да удвоим нивото на недохранване сред децата, защото децата не се хранят в училище и родителите в бедните семейства не могат да им осигурят храна. Това всъщност е ужасна, ужасна глобална катастрофа. И апелираме към всички световни лидери да спрат да използват блокирането като основен метод за контрол.

Значи нашите лидери са толкова тъпи, толкова безразсъдни, толкова несъвместими с последиците от решенията си, че удвоиха бедността в света за шест месеца! Браво момчета! Ще повярва ли някой отново на тези хора? Защо трябва да им вярваме? Защо все още са там?

ЕК: Започваме масова ваксинация срещу коронавируса

Превод: М.Желязкова

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://pogled.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!