Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев наложи вето на промените в Изборния кодекс: Те водят до служебна победа на управляващите

Протестите показват дълбока криза на деморацията. В тази ситуация кабинетът не управлява, а търси избягването на политическата и правна отговорност за многобройните скандали, белязали последните години, посочи държавният глава (НА ЖИВО)

Президентът Румен Радев наложи вето върху част от текстове в закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

Това стана ясно по време на четвъртото му за септември обръщение към народа.

Тези промени водят до служебна победа на управляващите, подчера държавният глава.

„Уважаеми сънародници, започна обръщението си Радев, трите месеца на многохилядни национални протести с искане за оставка на правителството и главния прокурор са свидетелство за дълбока криза на демокрацията. Сондажите регистрират рухналото обществено доверие в управляващите. Знаете, че изборите са фундаментът на всяка демокрация и от тяхната честност и прозрачност зависи как ще продължаваме напред.

Отказът на властта да чуе гласът на гражданското удължава агонията. В тази ситуация кабинетът не управлява, а търси избягването на политическата и правна отговорност за многобройните скандали, белязали последните години“, посочи той.

Президентът остро разкритикува промените в Изборния кодекс, които предизвикаха всеобщо недоволство. Той се спря подробно на всички текстове, които прие мнозинството напук на мнението на специалисти и на опозицията.

Промените са правен удар върху конституционната конструкция на страната, подчерта Радев.

Конфликтът между “Дондуков 1” и “Дондуков 2” продължава – Радев е яростен критик на управляващите. Това е поредният път, в който Радев ще се обърне към нацията, след като свали доверието си от кабинета преди месеци.

Миналата седмица президентът заяви пред журналисти, че за да има диалог с властта, трябва на първо време да има разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в България, или в противен случай порочният модел у нас ще продължи.

epicenter.bg

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!