Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Independent за България: “Дисниленд” на корупцията

.

Поредна остра статия за случващото се у нас се появи в международното медийно пространство. В нея се коментират продължаващите вече над 80 демонстрации срещу управляващите и главния прокурор Иван Гешев, който се възприема като едно от лицата, помагащи на мрежата от корумпиран елит да продължи да работи и да източва публични средства.

Британското издание разговаря с Христо Иванов - бившият правосъден министър и съпредседател на “Демократична България”, който се опита да акостира на българския бряг край парк “Росенец”, близо до лятната резиденция на Ахмед Доган.

Иванов определя България като “Дисниленд” на корупцията.


.

"Има цяла каста от хора, които не спазват законите и правят така, че законите да работят в тяхна полза. Това е, което вбесява хората", обяснява още Иванов и допълни, че протестиращите у нас възприемат цялата политическа класа у нас като клика, която трябва да бъде изхвърлена от управлението. 

В публикацията се засягат и темите за купуването на гласове както и схващането, че у нас се разполага неправилно с публични средства, а държавните договори се сключват с приближени. За това сме разказвали и няколкократно във ФрогНюз. Статии по темата може да прочетете тук и тук. 

“Събитията засягат тема, по-широка от проблемите на България, включително възходът на десния популизъм и манипулирането на демократичния процес с лицемерни трикове. "Борисов - нахален популист с репутация на женкар без задръжки - е бивш телохранител и пожарникар, който се наслаждава на имиджа си на мъжкар. Поддръжниците му включват футболни хулигани, провокиращи протестиращите по улиците, а негови заместници очернят протестиращите с определения като "лузъри", "маймуни" и "дегенерати", пише още "Independent". 

В статията се говори и за снимките с парите, златото и пистолета, докато Борисов спи, за които се предполагало, че са направени от "някоя елитна проститутка".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!