Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш китайски офицер и партиен кадър напусна ККП

Gu Xiaohua, Epoch Times

Използвайки истинското си име, 48-годишен кадър на Китайската комунистическа партия (ККП) публикува заявление, че се отказва от своето членство в ККП. Това става след като той преживява много изпитания, на които е подложен от 1999 г. насам от страна на комунистическите партийни и държавни служители в Китай.  

След като през 1999 г. Джу Джичиянг (Zhu Zhiqiang), жител на Нанжинг (Nanjing), провинция Джиянгсу (Jiangsu), говори по време на партийно събрание за престъпното поведение на своя началник и партиен лидер, Джу се превръща в обект на отмъщение от страна на партията. Бива уволнен от поста си, както и лишен от всичко - дом, работа, здравна осигуровка и т.н.

За така сполетялото го злополучие Джу започва да дава интервюта в медии от чужбина, в резултат на което става мишена за разправи и тормоз от страна на местната комунистическа управа.

Джу бива приет в армията през 1981 г., след което става капитан на флотилия във Нанджинската военна база. През 1994 г. той бива демобилизиран и изпратен да работи като цивилен кадър в Корпорацията за продоволствени материали в Нанджинг.

От 1999 г. насам той подава жалби до най-висшестоящите власти относно своя случай, но не получава никакъв отговор. По време на Олимпийските игри е предупреден от ККП да не ходи в Пекин да апелира, защото ще бъде арестуван и обявен за „анти-партиен елемент”.

Джу казва, че от своя опит с комунистическите служители е разбрал каква е

действителната природа на ККП, и в заявлението си излага 4 причини защо е решил да се откаже от членството си в партията.

„Първо, ККП не е партия, която да е в служба на народа. Второ, ККП е далеч от демокрацията, не разрешавайки свободно изказване на мнения и не поемайки отговорност за управлението над народа. Трето, действията на ККП са винаги в разрез с нейните обещания. Четвърто, ККП винаги изиграва низки номера на беззащитните хора”, изтъква той.   

Коментирайки за вълната на оттегляния от комунистическата партия през последните няколко години, Джу каза: „По време на масивната върна от партийни оттегляния, над 40 милиона китайци подадоха заявления за оттегляне от ККП и нейните дъщерни организации”.

„Това означава много”, допълва той.

„Страшно е само да си помисли човек до какви ужаси би довело това преди време. А днес много китайци могат да се изправят смело и да направят своите изявления за напускане на ККП. Това е прогресивна стъпка. Сега, когато ККП не защитава интересите на по-голямата част от народа, е безпредметно за нея да продължава да съществува.”

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!